Prohledávat obsah

nalezeno 5 výsledků:

Článek publikován 20.9.2018

Španělsko: Vláda musí zastavit vývoz zbraní Saúdské Arábii, jinak riskuje spoluvinu na válečných zločinech v Jemenu

Španělská vláda se připravuje na závažné rozhodnutí o tom, zda pozastaví přepravu zbraní a vojenského materiálu do Saúdské Arábie.

Článek publikován 4.10.2017

Referendum v Katalánsku: Amnesty International odsuzuje nadměrné použití síly

Pozorovatelé Amnesty potvrzují nebezpečné a nevhodné použití prostředků pro potírání nepokojů, včetně bití bezbranných lidí, kteří nekladou žádný odpor. Požaduje rychlé, důkladné a nestranné vyšetřování událostí.

Článek publikován 19.2.2016

Španělské lodě porušující lidská práva v Jemenu? Ne naším jménem!

Španělská společnost Navantia je velice blízko k uzavření dohody se Saúdskou Arábií o prodeji pěti fregat, ačkoliv zde existuje riziko, že budou tyto lodě zneužity k vážnému porušení mezinárodního práva. Pomozte nám zastavit tuto dohodu, než bude příliš pozdě!

Případ publikován 28.11.2014

Španělsko: novela imigračního zákona povede k porušování práv uprchlíků

Španělská vláda předložila návrh změny imigračního zákona, který usnadní hromadné vyhošťování migrantů, uprchlíků a uchazečů o azyl z hraničních oblastí dvou španělských enkláv v severní Africe - Ceuty a Melilly. Vyhošťovaným osobám tím bude upřeno právo vyhledat azyl a budou vystaveny riziku vážného porušování lidských práv.

ZůstaŇme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice e-mailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR

Díky za upozornění...