Hledáme posilu do našeho týmu Péče o dárce v Amnesty. Mimo práci na telefonu a emailovou komunikaci jsou všichni členové našeho týmu zároveň zapojeni i do dalších Amnesty aktivit. Každý z nás pevně věří, že lidská práva patří všem bez ohledu na místo narození, vyznání, orientaci a cokoli dalšího. Do našeho týmu rádi přijmeme lidi se stejnými hodnotami a přesvědčením.

Práce u nás může být vstupem do světa nezisku. Rozumět fundraisingu a komunikaci s dárci jsou obrovské benefity pro jakoukoli budoucí pracovní pozici v neziskovém sektoru.

Nabízíme:

• smysl, přátelský kolektiv a zkušenost v neziskem
  • flexibilní pracovní doba
  • 20h týdně, DPP
  • 110,- Kč / hod (první 3 měsíce 100,- / hod)

Koho hledáme?

• Osobnost: telefonát s tebou si naši dárci prostě musí zapamatovat
  • Pozitivní přístup: když ti něco nejde, tak se nám tady nezhroutíš, ale necháš si poradit
  • Selský rozum: musíš vědět, kdy poslouchat a kdy trochu zatlačit na pilu

Máš zájem?

Přihlaš se! Životopis společně s motivačním dopisem nám prosím pošli emailem na radoslava.novakova@amnesty.cz. Do předmětu vyplň „TLF AI“. Jsme k zastižení i na telefonu - 602 694 530.

Naše příběhy

Aneta

Ahoj, jmenuju se Aneta. Vždycky jsem měla pocit, že okolo sebe nemám moc lidí, kteří jsou mi názorově blízcí v oblasti lidských práv. Teď už rok pracuju v Amnesty v týmu Péče o dárce a jsem stále úplně nadšená. Jestli jde někde najít pro věc zapálené lidi, je to právě tady v Amnesty! Jestli Ti taky záleží na lidských právech, chceš mít pohodové pracovní prostředí a opravdu super kolegy i šéfy, tak tohle místo je pro Tebe to pravé! A strach z volání lidem? Není třeba - lidé, kterým voláme, jsou lidskoprávní stejně jako my a vždycky se jedná o skvělé a upřímné povídání o světě kolem nás.

Erik

Nenabízíme po telefonu ani pánve a kupodivu ani mobilní tarify. Navíc nikoho do ničeho nenutíme a nepřemlouváme. Jsme parta lidí, kteří věří ve svobodu, lidská práva a jejich obranu. Společně umožňujeme našim sympatizantům, aby i oni převzali část spoluzodpovědnosti za svět a podíleli se na boji za jeho lepší podobu. Ne všichni samozřejmě mohou svůj čas trávit jako dobrovolníci pro Amnesty a proto se velká část našich fanoušků rozhodne stát dobrovolnými pravidelnými dárci. V Amnesty si zakládáme na své nezávislosti a proto na kampaně a výzkumy stavu lidských práv nebere žádné prostředky od vlád nebo politických stran.

Martina

„Volat lidem? Jako otravovat je po telefonu??? No to určitě! Do toho nejdu...“ byly moje první myšlenky po nabídce práce v Amnesty v týmu Péče o dárce. Naštěstí mě moji noví kolegové a lidé na druhé straně “drátu”vyvedli z omylu, že takové to opravdu není. Je to o příjemných a zajímavých dialozích. O hodnotách, úsměvech a hlavně o lidských právech. O tom, že svou prací můžu způsobit změnu. V týmu Péče o dárce pracuju už přes tři roky. Jsem ráda, že jsem nepodlehla svým počátečním předsudkům, protože nadávat u piva opravdu nestačí. Lepší je zvednout zadek, v našem případě telefon, a něco s tím dělat! :)

Šárka

Asi jako většina lidí jsem si říkala, že volání neboli tele-fundraising je asi něco ve smyslu callcentra, kde člověk hloupě opakuje naučený text. Tím nechci říct, že to takhle v některých případech není. Ale každopádně volání v Amnesty International je založené na úplně jiné bázi. S lidmi si povídáme o lidských právech a tím vytváříme novou skupinu lidí – skupinu, která je součástí naší celosvětové Amnesty rodiny. A proto volám ráda.

Radka

"Pracovat v callcentru v neziskovce?" .... To byly moje první myšlenky po přečtení inzerátu..Hned mi proběhly hlavou všechny ty vytípané telefony s hláškou "nemám čas". Ty, které jsem já sama zavěšovala neznámým číslům, které mi volali. Upřímně jsem uvažovala, jestli se v tomhle oboru mám vůbec angažovat! Pravdou je, že člověk si vytváří zbytečné předsudky jen díky své vlastní nevědomosti. Vždyť děláme skvělou věc! Povídáme si s normálními lidmi, kteří mají podobné hodnoty a přesvědčení. Mluvíme s nimi o tom, co je štve a co chtějí změnit. Neformálně, kamarádsky. Mluvíme a posloucháme - o tom to přesně je! Stačí k tomu špetka "selského rozumu", radosti ze života a kus osobnosti. Vše ostatní už jde samo .. :)

Evgenia

Jsem Evgenia z Bulharska a už dva roky pracuji v týmu Péče o dárce v české pobočce Amnesty. Je to tu veselé, inspirující, rozmanité a já mám skvělý pocit, že patřím do velké rodiny. A že mám konečně smysluplnou práci, kterou nedělám protože musím, ale protože chci. Pojď k nám a přidej se k naší snaze vytvořit svět, ve kterém lidská pravá patří všem. Bez rozdílů.

Vlaďka

„Zajímáte se o lidská práva?“ je otázka, která je u nás v oddělení Péče o dárce skoro zakázaná. Stejně jako „Sledujete naše kampaně?“ a „Které z našich témat Vás v poslední době nejvíce zaujalo?“. Tyhle otázky zní jak z nějakého unisex dotazníku pro agenturu na výzkum trhu. No a já přesně s těmihle otázkami začala svůj testovací telefonát na pohovoru do Amnesty. Nedopadlo to vůbec dobře a moje snaha o úžasný uvítací hovor se díky těmhle průzkumovým otázkám rozpadla na prach. Naštěstí mi dali druhou šanci a dobrou radu – „na druhé straně je člověk, který má podobné hodnoty a přesvědčení jako ty“. Tak jsem to zkusila a napodruhé už to vyšlo. Když si na to teďka vzpomenu, je mi z toho docela veselo. Vždyť je to tak snadné! Bavit se po telefonu s lidmi, pro které jsou lidská práva stejně důležitá jako pro mě. Něžně je popostrčit k pravidelnému dárcovství. Upřímně jim poděkovat, když začnou přispívat. Tuhle práci v Amnesty jsem měla jako DPP při studiu. Všem vlastně doporučuju to samé – jděte na pohovor a zkuste si to.

Honza

„Nejsme call-centrum“ byla jedna z prvních vět, kterou jsem v Amnesty slyšel a je to pravda do posledního písmene. Rozhovory probíhají s lidmi, kteří mají zájem o ochranu lidských práv a jsou to tak rozhovory, které člověka zahřejí u srdce a zlepší mu den. Samotný finanční příspěvek pro Amnesty je pak obvykle přirozeným, ale rozhodně ne jediným výsledkem mnoha hovorů. „Nejsme call-centrum“ říkali mi a měli naprostou pravdu. Přístup k lidem je v AI úplně jiný. Spolupráce s Amnesty byla jedna z nejpřínosnějších pracovních zkušeností, kterou jsem si kdy prošel a ze které čerpám doteď. Nejen, že se člověk dostane do kolektivu nesmírně milých, tolerantních a zajímavých lidí, ale také se stane součástí celosvětového hnutí, které má reálný dopad a mění svět k lepšímu, což je pocit, který mi dával obrovskou motivaci a uspokojení, protože jsem věděl, že dělám správnou věc. V AI není žádný nápad předem odmítnutý, každá iniciativa se cení a člověk má možnost se zapojit takřka do všech oblastí činnosti Amnesty v kolektivu, který srší pozitivním přístupem a dobrou náladou, což je něco, co pro mě osobně bylo snad nejpříjemnější věcí na celé práci.

Nela

Pokud hledáš brigádu, která tě bude nejen bavit, ale hlavně naplňovat a pomůže ti rozvíjet se, jsi v týmu Péče o dárce na správné adrese. Proč chceš tuhle práci? Za prvé -má smysl. Znáš ten pocit, kdy odejdeš z brigády a řekneš si, že ti to zbytečně zabilo čas? Kdyby ty peníze fakt nebyly potřeba, tak už se tam nevrátíš? Já ne, protože jsem měla brigádu u Amnesty. Povídáš si s lidmi, kteří věří ve stejné věci a mají chuť s dnešním světem něco dělat. Za druhé: Není to nuda. Sto lidí, sto chutí a podle toho taky vypadají hovory. Žádný není stejný, ani přibližně. Kolikrát se dozvíš plno nových informací, o kterých nemáš ani ponětí. Celé to je zkrátka o hodně příjemných a zajímavých rozhovorech. A za třetí: Kolektiv! Každá práce může být nepříjemná, pokud jsou okolo tebe nepříjemní lidé. To tady ovšem nehrozí. Kancelář je plná veselých, milých a prostě skvělých lidí, které si zamiluješ a každý den se na ně budeš těšit. Přijď k nám, už se na tebe těšíme!