Vězni svědomí o Amnesty

47 000 propuštěných vězňů svědomí, 11 z nich se stalo prezidenty

Václav Havel, Česká republika:

Vím, že nebýt této solidarity, byl bych ve vězení daleko déle.Kampaně Amnesty International mají svůj efekt a jednotlivec zmůže dost.Je to na každém z nás.“

Aun Schan Su Ťij, Barma:

„Dopisy, které ženy v domácnosti, školáci, důchodci nebo mladí byznysmeni píší na podporu lidí, jejichž práva jsou potlačována – dělají obrovské změny!“

Julio De Pena Valdez, Dominikánská republika:

„Když přišlo prvních 200 dopisů, dozorci mi dali zpět mé oblečení. Potom přišlo dalších 200 a navštívil mě ředitel věznice. Když dorazila další hromada dopisů, ředitel se spojil se svými nadřízenými. Dopisy neustále přicházely, celé 3 tisíce. Prezident byl informován. Dopisy nadále přicházely a prezident zavolal do věznice a nařídil jim, aby mě propustili. Po svém propuštění si mě prezident zavolal do své kanceláře. Řekl: „Jak může odborářský předák jako ty mít tolik přátel z celého světa?“ Ukázal mi ohromnou krabici plnou dopisů, které obdržel. Když jsme se loučili, tak mi tu krabici dal.“

21.3.2019

Tunisko: Represivní návrh zákona pro výjimečný stav je hrozbou pro lidská práva

Návrh zákona ohledně výjimečného stavu, o němž se v současné době diskutuje v parlamentu, by mohl být lehce zneužitý proti lidským právům.

Čečenský obránce lidských práv Ojub Titijev dostal čtyřletý trest

Městský soud v Šali v Čečensku odsoudil obránce lidských práv Ojuba Titijeva na čtyři roky v trestní kolonii.

test

20.3.2019

Giyas Ibrahimov a Bayram Mammadov, mladí aktivisté z Ázerbájdžánu jsou konečně na svobodě!

Giyas Ibrahimov a Bayram Mammadov, mladí aktivisté z Ázerbájdžánu byli propuštěni na základě prezidentské milosti udělené 16. března 2019.

18.3.2019

Nenecháme Nasrín Sotudíovou trpět ve vězení!

Na íránské ambasádě jsme předali 6000 podpisů a upozornili na nesmyslnost vězení a bičování pro lidskoprávní právničku.