Amnesty International

Dobrá zpráva z Hondurasu: Obránci řeky Guapinol byli osvobozeni!

  Článek

Všech osm obránců bylo bezpodmínečně propuštěno v únoru 2022.

Do vyšetřovací vazby bylo osm obyvatel vesnice Guapinol vzato poté, co se postavili proti těžbě oxidu železa v chráněném národním parku v obci Tocoa v severním departementu Colón. Důsledkem těžby je totiž znečištění řeky Guapinol, na níž se vesnice rozkládá. 

Dne 24. února 2022 soud v Trujillu nařídil propuštění šesti obránců Guapinolu, a tak se Jeremías Martínez Díaz, José Daniel Márquez Márquez, Kelvin Alejandro Romero Martínez, José Abelino Cedillo, Porfirio Sorto Cedillo, Orbín Nahúm Hernández, Arnold Javier Alemán a Ewer Alexander Cedillo Cruz již nachází na svobodě. Arnol Javier Alemán a Jeremías Martínez Díaz byli zproštěni viny a prošpuštěni již 9. února 2022.

Díky vaší podpoře se nám podaří dosáhnout pozitivní změny přibližně u každého třetího případu. Naše činnost není financována státy ani velkými firmami, jsme závislí pouze na jednotlivých dárcích, jako jste vy. Podpořte nás, prosím, ještě dnes.

https://www.amnesty.cz/crm/donate/choice/97922662/7fe57f2d94077777e05393f1c5420577

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2208 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...