Prohledávat obsah

Na Krymu zmizeli další aktivisté

Článek publikován 14.3.2014

Nevládní organizace vyzývají ČR: přijměte uprchlíky ze Sýrie

Amnesty International ČR a Organizace pro pomoc uprchlíkům apelují na českou vládu, aby v době, kdy si připomínáme 3 roky od vypuknutí krize v Sýrii, poskytla útočiště nejméně tisícovce uprchlíků.

Případ publikován 14.3.2014

Pomozte chránit novináře na Krymu

Nejméně pět lidí - novináře a aktivisty - zadržela skupina ozbrojených mužů u vojenského kontrolního přechodu poblíž Krymu. Po několika dnech v zajetí všechny zadržené propustili, podobná situace se ale může opakovat. Novináři přitom poskytují objektivní informace o aktuální situaci v celé oblasti. Amnesty International proto vyzývá k zajištění bezpečnosti a svobody pohybu pro novináře a další osoby na Krymu a to včetně lidí z pevninské Ukrajiny.

Případ publikován 14.3.2014

Journalists at risk in Crimea

At least five people - journalists and activists - were arrested by a group of armed men in military control crossing near Crimea. After a few days in captivity, all detainees have been released, but a similar situation may happen again. Journalists are necessary to provide objective information about the current situation in the region. Amnesty International is therefore calling to ensure the security and freedom of movement for journalists and other people in Crimea, including people from mainland Ukraine.

Článek publikován 13.3.2014

Turecko: zablokovaný YouTube i Twitter v souvislosti s volbami

Po komunálních volbách slaví vládní AKP úspěch, premiér dál vyhrožuje opozici

Článek publikován 11.3.2014

Sýrie: Jarmúk v obležení – hororový příběh válečných zločinů, hladovění a smrti

Válečné zločiny a zločiny proti lidskosti na palestinských a syrských civilistech v táboře Jarmúk na okraji syrského Damašku, který je pod obležením syrských vládních sil.

1307308309310311312313314315316317318319423

Díky za upozornění...