Chci být dobrovolníkem/dobrovolnicí ve vzdělávání...

Lektorování workshopů a Živých knihoven Amnesty International

Chcete získat praxi ve vzdělávání? Staňte se lektorem/lektorkou lidskoprávních vzdělávacích projektů Amnesty International. Dobrovolníkům poskytujeme pravidelná školení, metodickou podporu v průběhu celého školního roku a spoustu profesních zkušeností a dovedností.

Živé knížky

Patříte k nějaké menšině a nebojíš se sdílet svůj příběh? Staňte se živou knížkou a choďte s námi na Živé knihovny. Amnesty International spolupracuje s desítkami dobrovolníků z různých menšin, jako jsou Romové, cizinci žijící v ČR, uprchlíci, hendikepovaní, lidé bez domova, LGBT+, náboženské menšiny aj. Více informací o Živých knihovnách najdeš zde a informace pro zájemce stát se živou knížkou najdeš tady.

Stáže ve vzdělávání

Máte zájem o intenzivnější spolupráci? Přijeďte na stáž. Stážisté a stážistky ve vzdělávání se podílejí na organizaci a vedení workshopů a Živých knihoven, tvorbě metodických materiálů a běžném fungování oddělení vzdělávání. Pro zahraniční studenty, kteří ovládají český nebo slovenský jazyk, nabízíme stáže také v rámci projektu Erasmus+.

Redakce webu www.lidskaprava.cz

Baví vás psát a zajímáš se o lidská práva? Rozšiřte řady redakce webu www.lidskaprava.cz. Redakční práce zahrnuje psaní článků, tvorbu rozhovorů se zajímavými lidmi, infografiku apod.

Další spolupráce a kontakty

V případě jakýchkoliv dotazů a zájmu o spolupráci kontaktujte regionální koordinátorky:

Martina Neradová, koordinátorka pro Čechy: martina.neradova@amnesty.cz

Nela Armutidisová, koordinátorka pro Moravu a Slezsko: nela.armutidisova@amnesty.cz