Akademické gymnázium Štěpánská: Co vás napadne pod pojmem živá knihovna?

Článek

Vzdělávání - staré publikován 30.1.2014

V pondělí 27.1. se na Akademickém gymnáziu Štěpánská uskutečnil projektový den Živá knihovna. Akademické gymnázium je jednou ze škol, které s námi spolupracují v rámci projektu Fair Play – studenti za rovnoprávnost. Studenti třetích ročníků o akci napsali krátké shrnutí.

V pondělí 27.1. se na Akademickém gymnáziu Štěpánská uskutečnil projektový den Živá knihovna.  Akademické gymnázium je jednou ze škol, které s námi spolupracují v rámci projektu Fair Play – studenti za rovnoprávnost. Studenti třetích ročníků o akci napsali krátké shrnutí:Co vás napadne pod pojmem živá knihovna? Málokdo se s tímto slovním spojením setkal, a proto se vám ho pokusíme přiblížit. Živá knihovna je  projekt organizace Amnesty International. Na živé knihovně člověk zobrazuje sebe sama jako knihu, ve které se odehrává jeho životní příběh. My jsme dnes měli možnost se této akce zúčastnit. Toto setkání bylo pro nás velmi přínosné a bylo velmi zajímavé se dozvědět něco o ostatních společnostech a jejich pohledu na naši kulturu. Myslíme si, že toto setkání bylo pro všechny poučné a měl by si jím projít každý.A jaký na to máte názor vy?
David Vavřouš, 3. CAnetka Jaroschyová, 3. CKačka Doubková, 3. CGábi Králová, 3. C
O Živé knihovně na Akademickém Gymnáziu Štěpánská byla natočena i reportáž, kterou jste mohli vidět na TV Metropol.

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice e-mailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR