Albert Woodfox propuštěn po 43 letech!

Článek

Trest smrti   Spojené státy publikován 20.2.2016

V pátek 19. 2. byl Albert Woodfox po 43 letech propuštěn na svobodu. Do boje za jeho propuštění se zapojily desítky sekcí Amnesty International po celém světě včetně České republiky v rámci Maratonu psaní dopisů 2015.

V roce 1973 byl obviněn z vraždy člena vězeňské stráže. Denně trávil 23 hodin o samotě v malé cele s omezeným přístupem k osobnímu majetku, četbě, právní ochraně, práci nebo návštěvám. Mimo celu mohl cvičit pouze tři hodiny týdně. Usvědčení Alberta Woodfoxe bylo soudem již třikrát vyvráceno. V červnu 2015 soudce potvrdil jeho propuštění, Woodfox ale až do pátku zůstával ve vězení díky snažení generálního prokurátora státu Louisiana.

Děkujeme všem vám, kdo jste se do boje za propuštění Alberta zapojili! Zpráva o propuštění od americké sekce Amnesty International je k přečtení zde - http://www.amnestyusa.org/news/press-releases/amnesty-international-usa-woodfox-s-release-long-overdue

Aktuální petice

Spojené státy

Žádáme milost pro amerického domorodého aktivistu Leonarda Peltiera

Americký domorodý aktivista Leonard Peltier byl v roce 1977 odsouzen ke dvěma doživotním trestům za údajnou vraždu dvou agentů FBI. Ve vězení už strávil 44 let, z toho několik let na samotce. Vždy trval na své nevině. Soudní proces provázela řada pochybení včetně zatajování důkazů nebo zastrašování svědků.

Aktuální počet podpisů: 3622 Náš cíl: 4500

Podepíšu