Amnesty spouští vlastní podcast, jako jedna z prvních nevládek

Článek

Česká sekce lidskoprávního hnutí Amnesty od ledna spouští vlastní podcast. Bude přinášet inspirující rozhovory o svobodě, lidských právech i aktuálním dění.

Za vznikem AMNESTYcastu i jeho moderováním stojí mluvčí a šéfka komunikace Martina Pařízková a Erik Bartoš, který zodpovídá za obsah na sociálních sítích.

„Snažíme se našim sympatizantům a podporovatelům zprostředkovat témata Amnesty způsobem a formou, která jim může být bližší a srozumitelnější. Formát podcastu je proto ideálním prostředkem,“ říká mluvčí lidskoprávního hnutí Martina Pařízková. „Náš podcast sice vzniká ve skromných podmínkách a nemůžeme konkurovat profesionálům, nicméně i v dnešní době se nevládky musí snažit svá témata komunikovat jednoduše, autenticky a inovativně,“ dodává Pařízková.

Hosty podcastu budou lidé zevnitř hnutí – zaměstnanci, experti, dobrovolníci i další spolupracovníci. První díl se věnuje tématu loňských úspěchů v oblasti základních lidských práv i vyhlídek do budoucnosti, druhý díl je o unikátním vzdělávacím projektu české Amnesty, který boří předsudky a láme rekordy. Nové díly AMNESTYcastu budou vznikat přibližně jednou měsíčně. Amnesty se řadí mezi první nevládní organizace v Česku, které s podcasty přichází. K průkopníkům česká sekce patří nejen v porovnání s tuzemskými organizacemi, ale i ve srovnání se zahraničními pobočkami v rámci globálního hnutí Amnesty.

Poslouchat AMNESTYcast přes Spotify

Poslouchat AMNESTYcast přes Google Podcasts

Poslouchat AMNESTYcast přes Apple Podcasts

Aktuální petice

Spojené státy

Žádáme milost pro amerického domorodého aktivistu Leonarda Peltiera

Americký domorodý aktivista Leonard Peltier byl v roce 1977 odsouzen ke dvěma doživotním trestům za údajnou vraždu dvou agentů FBI. Ve vězení už strávil 44 let, z toho několik let na samotce. Vždy trval na své nevině. Soudní proces provázela řada pochybení včetně zatajování důkazů nebo zastrašování svědků.

Aktuální počet podpisů: 3594 Náš cíl: 4500

Podepíšu