© Amnesty International

Amnesty se podílela na získání naší svobody, bojovala i za mého otce, říká v podcastu historik Tomek

Článek

Hostem čtrnácté epizody AMNESTYcastu byl historik a jeden ze zakladatelů české Amnesty Prokop Tomek.

Jakým způsobem vzniklo hnutí Amnesty? Jak pomáhalo disidentům a politickým vězňům v Československu? Proč Václav Havel říkával, že je dlužníkem Amnesty? Rozhovor s historikem Prokopem Tomkem, který se v 90. letech podílel na založení a vedení české Amnesty.

Novou epizodu AMNESTYcastu si můžete poslechnout přes platformy: SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsSoundCloud nebo přímo na našem webu:

Předchozí epizody a další informace o podcastu Amnesty najdete zde.

Aktuální petice

Spojené státy

Žádáme milost pro amerického domorodého aktivistu Leonarda Peltiera

Americký domorodý aktivista Leonard Peltier byl v roce 1977 odsouzen ke dvěma doživotním trestům za údajnou vraždu dvou agentů FBI. Ve vězení už strávil 44 let, z toho několik let na samotce. Vždy trval na své nevině. Soudní proces provázela řada pochybení včetně zatajování důkazů nebo zastrašování svědků.

Aktuální počet podpisů: 3594 Náš cíl: 4500

Podepíšu