© Private

Tři roky ve vězení v náročných podmínkách a bez možnosti vidět se s rodinou

  Článek

  Burundi publikován 31.12.2020

Nejvyšší soud nařídil opětovné projednání odvolání. Přesné datum konání stále není známo.

Dne 26. dubna 2018 vrchní soud Ntahangwa v Burundi poslal Germaina Rukukiho na 32 let do vězení za "vzpouru" a "porušení státní bezpečnosti“. Dne 17. července 2019 byl rozsudek potvrzen odvolacím soudem. V červnu 2020 Nejvyšší soud zrušil předchozí rozhodnutí a nařídil opětovné projednání odvolání, nicméně přesné datum jeho konání stále není známo. V současné době se Rukuki nachází v masivně přeplněném vězení Ngozi. Je vystaven vysokému riziku nemoci Covid-19, jelikož sdílí celu se 120 vězni. Pro všechny jsou k dispozici dvě sprchy a toalety. Od zadržení neměl možnost se vidět s rodinou.

Aktuální petice

  Burundi

Novinářka z Burundi byla za kritiku vlády odsouzena k deseti letům vězení. Pomůžete?

Floriane Irangabiye je novinářka z Burundi dlouhodobě žijící ve Rwandě. V srpnu 2022 byla zatčena při návštěvě rodiny v Burundi a od té doby je ve vězení. V lednu 2023 byla kvůli pokojné kritice burundské vlády odsouzena k deseti letům vězení. Nespravedlivý postup burundských úřadů porušuje její právo na spravedlivý soudní proces a na svobodu projevu. Podpořte petici požadující její okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 1538 Náš cíl: 2500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...