© Amnesty International

Skvělá zpráva: Ahmad al-Daydoumy je volný!

  Článek

publikován 26.4.2021

Po osmnácti měsících, které strávil nespravedlivě ve vězení je opět na svobodě a poděkoval Amnesty a jejím příznivcům za podporu jeho případu.

Egyptský zubař Ahmad al-Daydoumy dlouhodobě kritizoval špatné pracovní podmínky tamních zdravotníků. Poukazoval například na nízké platy zdravotníků a lékařů, nedostatek zdravotnického materiálu apod. Když se zapojil do kampaně „Egyptští lékaři se zlobí“, úřady ho za trest poslaly do vězení. Tam strávil rok a půl. Pandemie COVIDu-19 pronásledování kritiků egyptského režimu ještě zintenzivnila. Přibylo svévolných zadržení, výhrůžek nebo obtěžování. Mezi zadrženými bylo i nejméně devět zdravotnických pracovníků. Amnesty vedla za nespravedlivě uvězněné zdravotníky akce požadující jejich propuštění – a v poslední době byli z vězení propuštěni čtyři lékaři. 

 

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2238 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...