© Marie Šeborová, Knihovna Václava Havla

Průvod a odhalení busty Václava Havla u příležitosti oslav 17. listopadu

  Článek

Ve středu 17. listopadu proběhne průvod a slavnostní odhalení bronzové busty Václava Havla v Kavárně Slavia.

Přijďte si spolu s námi připomenout 17. listopadu 2021 Václava Havla jako dramatika a ochránce lidských práv. V tento den proběhne v Kavárně Slavia slavnostní odhalení bronzové busty Václava Havla od sochařky Marie Šeborové. My se sejdeme ještě předtím, abychom se prošli po místech, kde Václav Havel zanechal svou stopu, a připomněli si jeho odkaz a dílo. Sraz bude ve 13. hodin u pomníku TGM u Pražského hradu (Hradčanské náměstí). Zde převezmeme bustu Václava Havla, kterou doneseme až na místo slavnostního odhalení a místo setkávání disentu – Kavárny Slavia. Z Hradčanského náměstí se vydáme zákoutími Malé Strany k první zastávce – Maltézskému náměstí a Lavičce Václava Havla (13.40 hod.). Poté se přesuneme k Divadlu Na Zábradlí (14.15 hod.), kde se zastavíme spolu s herci a herečkami tohoto divadla, kde Václav Havel uváděl své první hry. Kromě samotného slavnostního odhalení busty v Kavárně Slavia je akce přístupná veřejnosti. Událost organizuje Knihovna Václava Havla, The Vaclav Havel Library Foundation, Akademie múzických umění a Amnesty International ČR. 

Aktuální petice

  Česká republika

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

 

Aktuální počet podpisů: 3242 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...