© Private

Skvělá zpráva: Rukuki konečně znovu se svou rodinou!

  Článek

  Burundi publikován 1.3.2022

Burundský ochránce lidských práv Germain Rukuki se po více než čtyřech letech strávených ve vězení znovu setkal se svou rodinou a poprvé spatřil svého nejmladšího syna.

Germain Rukuki pracoval společně se svou manželkou Emelyne v místní neziskovce. V roce 2017 k nim uprostřed noci vtrhly desítky ozbrojenců a oba je kvůli jejich pracovním aktivitám agresivně vyslýchali.

 

Emelyne měla jen pár týdnů před porodem. Nakonec Germaina odvedli a domů už se nevrátil.

 

V dubnu 2018 byl Germain v nespravedlivém soudním procesu odsouzen k 32 letům vězení. Na svobodu se dostal po čtyřech letech, o několik měsíců později mohl vycestovat ze země a v Belgii se v únoru 2022 konečně setkal se svou rodinou. Poprvé také mohl vidět nejmladšího syna.


Díky vaší podpoře se nám podaří dosáhnout pozitivní změny přibližně u každého třetího případu. Naše činnost není financována státy ani velkými firmami, jsme závislí pouze na jednotlivých dárcích, jako jste vy. Podpořte nás, prosím, ještě dnes.

https://www.amnesty.cz/crm/donate/choice/97922662/7fe57f2d94077777e05393f1c5420577

Aktuální petice

  Burundi

Novinářka z Burundi byla za kritiku vlády odsouzena k deseti letům vězení. Pomůžete?

Floriane Irangabiye je novinářka z Burundi dlouhodobě žijící ve Rwandě. V srpnu 2022 byla zatčena při návštěvě rodiny v Burundi a od té doby je ve vězení. V lednu 2023 byla kvůli pokojné kritice burundské vlády odsouzena k deseti letům vězení. Nespravedlivý postup burundských úřadů porušuje její právo na spravedlivý soudní proces a na svobodu projevu. Podpořte petici požadující její okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 1538 Náš cíl: 2500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...