Stáž: Tvorba příběhů lidí z menšin pro herní aplikaci na mobily

Článek

Inzeráty publikován 20.3.2022

Hledáme pečlivého člověka, kterého baví mobilní hry a příběhy.

Vytváříme vzdělávací aplikaci/hru True Story, kde se hráč stává člověkem z nějaké menšiny a prožívá různé situace jeho očima. Zatím máme vytvořené dva příběhy podle skutečnosti (příběh člověka, který se stal bezdomovcem, a příběh uprchlíka) a budeme aplikaci dál rozšiřovat. Hledáme stážisty do týmu, kteří pomohou s vytvářením jednotlivých příběhů.

Co bys měl/a splňovat:

• Mít rád/a příběhy.
  • Být pečlivý/á - Hra se tvoří v systému, který byl vyvinutý speciálně pro tuto aplikaci. Není potřeba znalost programování, systém není složitý, ale je třeba být při psaní pečlivý, vše si po sobě zkontrolovat.
  • Mít chuť kreativně něco tvořit.

Co bude náplní stáže:

• Pomoc s vytvářením příběhů lidí z menšin (jedná se o skutečné osoby, se kterými spolupracujeme).
  • Práce s textem, hudbou, zvuky, ilustracemi, animacemi - Například vyhledávání vhodných doprovodných zvuků do hry, spolupráce s ilustrátorem aj.
  • Zpracovávání podkladů pro infoboxy s doplňujícími informacemi k tématu.

Co ti to dá:

• Poznáš nové lidi se zajímavými osudy.
  • Zkušenosti s prací na tvorbě mobilní aplikace - spolupráce s programátory.
  • Získáš nové informace o lidskoprávní tématech.
  • Staneš se součástí největšího lidskoprávního mezinárodního hnutí.
  • Kreativně strávený čas s konkrétním výstupem - hrou, kterou hrají stovky studentů na školách.
  • Pomůžeš bourat předsudky a stereotypy o menšinách.

Časová náročnost stáže: cca 20 hodin měsíčně (nebo dle dohody), pracovní doba je flexibilní a můžeš pracovat z domova

Ještě váháš, chceš vědět víc? Stáhni a zahraj si True Story a pak se rozhodni, jestli chceš být součástí našeho týmu:

Hlásit na stáž se můžeš na mail nela.armutidisova@amnesty.cz

Ukázky ze hry

Aktuální petice

Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

Aktuální počet podpisů: 2257 Náš cíl: 3000

Podepíšu