AFP via Getty Images

Dobrá zpráva: Speciální ochrana pro kolumbijskou lidskoprávní neziskovku

Článek

Kolumbie publikován 17.7.2022

Lidskoprávní organizaci CREDHOS, jejíž členové opakovaně obdrželi výhrůžky smrtí soud potvrdil právo na ochranu.

V květnu 2022 zvláštní soud pro mír udělil speciální ochranu v podobě série preventivních opatření, která mají zmírnit rizika, jenž jim hrozí v důsledku jejich pracovních aktivit. CREDHOS je první organizací z regionu Magdalena Medio, které byla tato ochrana udělena.

Od září 2020 bylo jejím členům nejméně pětkrát vyhrožováno smrtí, naposledy 24. března 2022, kdy neznámé osoby telefonicky vyhrožovaly, že zaměstnanci CREDHOS jsou vojenským cílem a že mají 48 hodin na opuštění města. Bezprostředně poté obdržel předseda organizace hlasový vzkaz, který jemu a jeho rodině vyhrožoval smrtí.

Za oběti bezpráví bojujeme po celém světě. Důsledně sledujeme jednotlivé případy, ověřujeme informace, apelujeme na politiky a monitorujeme dodržování lidských práv. Každý příspěvek umožní, aby mohla naše práce pokračovat i nadále. Podpořte nás, prosím, ještě dnes.

Aktuální petice

Díky za upozornění...