Hledáme novou osobnost do čela Amnesty

Článek

Inzeráty publikován 9.2.2023

Amnesty International hledá nového ředitele/novou ředitelku

Amnesty International Česká republika, dynamická a rostoucí součást největší lidskoprávní organizace na světě, hledá nového lídra/lídryni, ředitele/ředitelku pobočky. Ředitel/ka zodpovídá za chod kanceláře (cca 15 FTE), odpovídá správní radě a tím i členům a členkám hnutí.

Hledáme osobnostně zralého lídra/lídryni, osobnost otevřenou a motivující, která to umí s lidmi. Osobnost poskytující důvěru, podporu, rozvíjející své zapálené spolupracovníky, ale také mající jasnou vizi pro organizaci a chuť věci zlepšovat.

Česká Amnesty je od roku 2018 finančně nezávislou sekcí v celosvětové sítě Amnesty International – máme tak před sebou výzvu, a to udržet stabilitu organizace a dále růst. K tomu potřebujeme vůdčí osobnost, která bude mít finance i rozvoj kanceláře pod kontrolou. Zároveň hledáme ředitele/ředitelku, který/á bude sledovat aktuální vývoj lidských práv, a to v České republice, regionu střední Evropy i v rámci celospolečenských výzev a bude na ně, s podporou odborníků Amnesty reagovat, a to v souladu s Amnesty strategií, ale i kapacitami a možnostmi české kanceláře.

V loňském roce zároveň celosvětové hnutí schválilo globální strategii pro následujících 8 let, kterou je třeba, společně s nově vzniklou českou strategií, uvést v život a posunout nás blíže k naplnění naší vize. Ředitel/ka je zodpovědný/á za (spolu)vytváření efektivního a spokojeného týmu zaměstnanců, který se opírá o spolupráci s hnutím aktivistů a aktivistek a desítek dobrovolníků z celé ČR, dále za sestavení, implementaci a vyhodnocení strategie, operačních plánů a rozpočtu organizace.

Profil ideálního kandidáta/kandidátky

·       Souznění s vizí organizace a zájem organizaci dále rozvíjet

·       Empatická, otevřená a zralá osobnost

·       Dynamický/á a komunikativní

·       Zkušený/á, samostatný/á lídr/lídryně s přirozenými vůdčími schopnostmi

·       Výborná znalost anglického jazyka

·       Orientace v tématice lidských práv podmínkou, expertíza výhodou

·       Zkušenost s neziskovým sektorem a dobrovolnickou činností výhodou

·       Ochota a zájem cestovat po světe a regionech ČR

Náplň práce

·       Řízení kanceláře v Praze a Brně,

·       Vedení, motivace zaměstnanců a zaměstnankyň, péče o ně a o jejich rozvoj

·       Tvorba a dohlížení nad plněním ročních plánů a strategie organizace

·       Reprezentace Amnesty International a jejích hodnot

·       Zodpovědnost za finanční stav organizace a další rozvoj organizace

·       Spolupráce s mezinárodním sekretariátem

·       Komunikace se správní radou a se členkami a členy hnutí

Co nabízíme

·       Smysluplnou a kreativní práci v přátelském týmu lidí se stejnými hodnotami

·       Práci na plný úvazek

·       Flexibilní pracovní dobu a home office, sick days, až dva týdny dovolené navíc

·       Možnost osobního a profesního rozvoje

·       Neformální vztahy a prostředí

·       Pestrou činnost i spolupracovníky, se kterými budete směřovat ke stejnému cíli

·       Uplatnění v největší mezinárodní lidskoprávní organizaci působící ve 150 zemích světa už od roku 1961

·       Pracovní telefon a notebook

·       Potenciál měnit svět

O výsledcích prvního kola výběrového řízení (po posouzení CV a motivačních dopisů) vás budeme informovat nejpozději do 10. března

Nástup duben nebo květen 2023 nebo dle dohody

V případě zájmu zašlete Váš životopis a motivační dopis v českém i anglickém jazyce na adresu vyberoverizeni@amnesty.cz nejpozději do 26. března 2023. Zasláním motivačního dopisu a životopisu projevujete souhlas Amnesty International Česká republika, z.s. se zpracováním poskytnutých osobních údajů pro účely výběrového řízení.

Aktuální petice

Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

Aktuální počet podpisů: 2248 Náš cíl: 3000

Podepíšu