© Mubarak Bala's public Facebook profile

Podpořte Mubaraka Balu vzkazem solidarity!

  Článek

Mubarak Bala si ve vězení odpykává vysoký trest, jenom proto, že na sociálních sítích napsal příspěvek o své humanistické víře. Napište mu vzkaz solidarity a dejte mu vědět, že má podporu po celém světě.

Mubarak Bala je významný humanista z Nigérie. Byl zatčen krátce potom, co v dubnu 2020 na Facebook napsal příspěvek o své víře. Ve vazbě neměl žádný kontakt s rodinou ani právníkem. V Kaně, konzervativním muslimském státě nigerijské federace, mu podle práva šaría hrozil trest smrti. Federální soud proti Mubarakovi stáhl všechna obvinění a nařídil jeho propuštění. Přesto byl Mubarak odsouzen k 24 letům ve vězení.

Podpořte Mubaraka Balu a pošlete mu vzkaz přímo do vězení!

Jak by vzkaz solidarity měl vypadat?

-   Pošlete pohlednici nebo dopis. Neposílejte prosím balíčky.

-   Pošlete pozitivní vzkaz v angličtině. Můžete například využít Google překladač, nebo použijte vzorový vzkaz. 

-   Vzkaz může obsahovat kresbu nebo fotografii. 

-   Neposílejte vzkazy, které by mohly být považovány za výzvu k extremismu nebo ilegálním aktivitám. Pokud možno, vyhněte se otevřeně politickým textům. Nemusíte ani zmiňovat Amnesty International. 

-   Neposílejte vzkazy, které by mohly vypadat jako šifra.

 

Vzorový vzkaz:

-   Nejsi sám! - You are not alone!

-   Podporuji tvoji svobodu - I support your freedom!

-   Myslíme na tebe v této složité době připojujeme se k výzvě k tvému propuštění. - We are thinking of you in this difficult time and we are joining the call for your release.

-   Zůstaň silný a plný naděje. Stojíme při tobě a tešíme se na tvoji svobodu. - Stay strong and full of hope. We stand with you and look forward to your freedom.

 

Dopisy Mubarakovi se posílají přes nigerjskou pobočku Amnesty International na adresu:

Amnesty International Nigeria

34 Colorado Close

Off Alvan Ikoku Way

Maitama

P.O. BOX 14212

Abuja

Nigeria

Aktuální petice

  Nigérie

Obvinili ho z rouhání, hrozí mu trest smrti. Pomůžete?

Mubarak Bala, významný nigerijský humanista, byl 28. dubna zatčen policisty ve svém domě v Kaduně na severozápadě Nigérie a obviněn z rouhání poté, co v pondělí 27. dubna napsal na Facebook příspěvek o své víře.

 

Aktuální počet podpisů: 3142 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...