Rezoluce Rady OSN pro lidská práva o Dárfúru je nedostatečná

  Článek

publikován 13.12.2006

Rada OSN pro lidská práva dnes rozhodla o vyslání vysoce kvalifikovaných odborníků na vyšetřovací misi do Súdánu. Toto rozhodnutí přináší určitou naději, že se súdánská vláda bude zpovídat za své selhání v ochraně trpících lidí v súdánském Dárfúru.

Amnesty International (AI) však odsoudila opatrnou formulaci rezoluce, která nedokázala jednoznačně pojmenovat spoluzodpovědnost súdánské vlády za systematické porušování lidských práv v Dárfúru.

„Mise, kterou Rada pro lidská práva ustavila, musí ukončit nestydaté lži a popírání zodpovědnosti súdánské vlády za situaci v Dárfúru,“ uvedl ředitel afrického programu AI Kolawole Olanijan.

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2207 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...