Prohledávat obsah

nalezeno 5 výsledků:

Zprávy publikován 25.9.2018

Irozhlas o etnickém střetu v Etiopii

Článek publikován 1.6.2018

ETIOPIE: UPRCHLÍKŮM OTEVŘENÁ, PODPORA OMEZENÁ

Článek   Úspěch publikován 21.2.2018

Etiopie: Eskinder Nega propuštěn!

Minulý týden etiopský novinář a vězeň svědomí Amnesty International Eskinder Nega vyšel z vězení jako svobodný člověk, když jemu a dalším 745 vězňům udělili vládní milost. 25. března byl znoviu vzat do vazby, nicméně 5. dubna 2018 se stal znovu volným.

Případ publikován 1.10.2013

Etiopský novinář odsouzen na 18 let za článek kritizující vládu

Novinář Eskinder Nega byl zatčen v září 2011 za projevy a psaní článků kritizujících vládu. Byl obviněn z „přípravy a podněcování k teroristickým činům“ a odsouzen k 18 letům vězení. Amnesty International považuje Eskindera Negu za vězně svědomí, odsouzeného pouze za uplatňování práva na svobodu projevu.

Případ publikován 1.10.2013

Ethiopian journalist sentenced to 18 years for article criticizing the government

Journalist Eskinder Nega was arrested in September 2011 after making speeches and writing articles critical of the Ethiopian government. He was charged with "participation in a terrorist organization" and sentenced to 18 years in prison. Amnesty International considers Eskinder Nega a prisoner of conscience, sentenced for exercising his freedom of speech.

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice e-mailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR

Art For Amnesty - obrazy k prodeji

Díky za upozornění...