Spolupráce EU s Libyí musí pamatovat na lidská práva

Vztahy Evropské unie s Libyí musejí odrážet problém vážného porušování lidských práv v této severoafrické zemi. Amnesty International (AI) svou výzvu adresovala ministrům zahraničí členských zemí EU, kteří mají Evropské komisi udělit mandát k prohloubení vztahů s Libyí.

„Evropská unie musí odolat pokušení zapomenout na své zásady kvůli šťastnému vyústění případu propuštěných zdravotníků. Z této kauzy si naopak musíme vzít ponaučení, že při jakémkoli dalším vyjednávání s Libyí je nutné pamatovat na lidská práva,“ uvedl ředitel bruselské kanceláře AI Dick Oosting.

3.12.2018

Napiš dopis, zachráníš život

Amnesty startuje další ročník největší lidskoprávní kampaně za nespravedlivě vězněné a perzekvované lidi MARATON PSANÍ DOPISŮ. Letošním tématem jsou statečné ženy – obránkyně lidských práv.

3.12.2018

Blesk.cz o Maratonu psaní dopisů

30.11.2018

irozhlas.cz: Tři protidrogoví policisté na Filipínách odsouzeni za vraždu

29.11.2018

Není pravda, že děti s postižením jsou v běžné škole nutně nešťastné, říká pedagožka, která se zabývá inkluzí

Které děti s postižením se mohou úspěšně vzdělávat a integrovat v běžné škole, a které již ne? To je jádro debaty o inkluzi neboli společném vzdělávání. A jaké možnosti nabízejí těmto dětem školy speciální? „Speciální škola neznamená automaticky škola dobře vybavená pro podporu žáků s různými druhy postižení,“ říká Lenka Felcmanová, která vyučuje speciální pedagogiku na pražské pedagogické fakultě a je místopředsedkyní České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání.