Spolupráce EU s Libyí musí pamatovat na lidská práva

Vztahy Evropské unie s Libyí musejí odrážet problém vážného porušování lidských práv v této severoafrické zemi. Amnesty International (AI) svou výzvu adresovala ministrům zahraničí členských zemí EU, kteří mají Evropské komisi udělit mandát k prohloubení vztahů s Libyí.

„Evropská unie musí odolat pokušení zapomenout na své zásady kvůli šťastnému vyústění případu propuštěných zdravotníků. Z této kauzy si naopak musíme vzít ponaučení, že při jakémkoli dalším vyjednávání s Libyí je nutné pamatovat na lidská práva,“ uvedl ředitel bruselské kanceláře AI Dick Oosting.

Turecko po 15. červenci na důležité křižovatce

Po pokusu o převrat a následujících tvrdých opatřeních je dodržování lidských práv v Turecku ve vážném ohrožení.

PRISONEXIT

Nová kampaň české Amnesty od Havas Worldwide upozorňuje na další zhoršování stavu lidských práv v Ruské federaci. Zažijte pocit nespravedlivě vězněných na vlastní kůži!

iDnes o 3D Amnesty kampani za vězně svědomí v Rusku

18.7.2016

Vyjádření Samsungu k problematice dětské práce v Demokratické republice Kongo

Minulý měsíc zveřejnil Samsung Electronics a jeho dceřiná společnost, Samsung SDI, zprávu o udržitelnosti, ve které přímo i nepřímo zmiňuje zprávu Amnesty International "Pro tohle umíráme: Porušování lidských práv v Demokratické republice Kongo". Slibuje v ní situaci důkladně prozkoumat a zveřejnit zprávu do konce roku.