Spolupráce EU s Libyí musí pamatovat na lidská práva

Vztahy Evropské unie s Libyí musejí odrážet problém vážného porušování lidských práv v této severoafrické zemi. Amnesty International (AI) svou výzvu adresovala ministrům zahraničí členských zemí EU, kteří mají Evropské komisi udělit mandát k prohloubení vztahů s Libyí.

„Evropská unie musí odolat pokušení zapomenout na své zásady kvůli šťastnému vyústění případu propuštěných zdravotníků. Z této kauzy si naopak musíme vzít ponaučení, že při jakémkoli dalším vyjednávání s Libyí je nutné pamatovat na lidská práva,“ uvedl ředitel bruselské kanceláře AI Dick Oosting.

31.10.2018

Stážista/ka v advokačním oddělení - MIGRACE

Amnesty International hledá stážistu/ku k tématu migrace.

Aktuálně.cz: Čeští "elfové" proti dezinformaci a propagandě

30.10.2018

Zeman potřebuje oporu okolí, dětem ve školách ji však upírá, diví se pracovník nadace

Inkluze v českém školství dávno probíhá, novelizací jen zákon dohnal realitu, říká v rozhovoru pro Aktuálně.cz Štěpán Drahokoupil z nadace Open Society Fund. Média podle něj rozjela proti inkluzi negativní kampaň, na kterou naskočili politici, kteří chtějí nasbírat laciné body. Trpí tím děti se zvláštními potřebami i jejich rodiče, kteří se bojí reakce okolí.

Nasrín Sotudíové byla udělena Cena PEN Kurta Tucholského za rok 2018

Nasrín Sotudíová, íránská právnička a lidskoprávní aktivistka, byla vyhlášena vítězkyní Ceny PEN Kurta Tucholského za rok 2018.