Amnesty International ČR má novou ředitelku

V čele české pobočky organizace na ochranu lidských práv Amnesty International stojí od dubna nová ředitelka paní Dáša van der Horst. Nahradila Zdeňka Rudolského, který v organizaci působil od března 2005.

Dáša van der Horst v roce 1985 odcestovala z Československa do Holandska, kde na leidenské univerzitě vystudovala sinologii. Od roku 1993 působila v diplomatických službách - mimo jiné založila a vedla českou diplomatickou misi na území Palestinské samosprávy. Do Amnesty International ČR přichází po ročním působení v Číně, kde měla na starosti prezentaci české kultury.

"Lidskými právy se zabývám dlouhodobě. Již před rokem 1989 mně přišlo přirozené snažit se udělat něco pro jejich zlepšení v Československu -- proto jsem byla členkou výboru Nadace pro Chartu ´77 v Nizozemsku a dobrovolnicí v tamní pobočce Amnesty International. Těším se, že po letech strávených ve státní správě budu moci pracovat v dynamickém týmu věnujícímu úsilí na ochranu lidských práv ve světě, mimo jiné v Číně," uvedla Dáša van der Horst.

12.10.2017

Turecko: obránci lidských práv jsou už 100 dní ve vězení!

Aktivisté včetně kolegů z turecké Amnesty čelí patnácti letům za mřížemi za smyšlené obvinění z terorizmu. Příznivci pořádají hromadné protesty.

18.7.2017

Turecko: Ředitelka Amnesty obviněna a stále ve vazbě

Ředitelka turecké sekce Amnesty zůstává po úterku 18. července mezi 6 obránci lidských práv, kteří jsou dál drženi ve vazbě. Čtyři byli propuštěni.

16.5.2017

Obránci lidských práv v ohrožení

Amnesty International startuje novou celosvětovou kampaň BRAVE (Odvážní), která má vést k zastavení útoků na obránce lidských práv.

12.1.2017

Podpořme Raifa v den jeho narozenin!