Amnesty International ČR má novou ředitelku

V čele české pobočky organizace na ochranu lidských práv Amnesty International stojí od dubna nová ředitelka paní Dáša van der Horst. Nahradila Zdeňka Rudolského, který v organizaci působil od března 2005.

Dáša van der Horst v roce 1985 odcestovala z Československa do Holandska, kde na leidenské univerzitě vystudovala sinologii. Od roku 1993 působila v diplomatických službách - mimo jiné založila a vedla českou diplomatickou misi na území Palestinské samosprávy. Do Amnesty International ČR přichází po ročním působení v Číně, kde měla na starosti prezentaci české kultury.

"Lidskými právy se zabývám dlouhodobě. Již před rokem 1989 mně přišlo přirozené snažit se udělat něco pro jejich zlepšení v Československu -- proto jsem byla členkou výboru Nadace pro Chartu ´77 v Nizozemsku a dobrovolnicí v tamní pobočce Amnesty International. Těším se, že po letech strávených ve státní správě budu moci pracovat v dynamickém týmu věnujícímu úsilí na ochranu lidských práv ve světě, mimo jiné v Číně," uvedla Dáša van der Horst.

21.1.2019

Homosexuálům v Čečensku hrozí mučení a smrt, nejméně dva lidé zemřeli

Od konce prosince policie v Čečensku zadržela a mučila minimálně čtyřicet osob podezřelých z homosexuality, nejméně dva lidé byli údajně umučeni k smrti.

11.9.2018

Regionální koordinátor/ka

Hledáme regionální koordinátora/ku pro ČR

21.4.2018

Česká sekce Amnesty vydává svou zprávu o činnosti.

U příležitosti Amnesty valné hromady 2018 vychází přehled o kampaních, akcích, advokační práci nebo financích české Amnesty za rok 2017 na jednom místě!

9.5.2018

Pozdrav od nové správní rady české Amnesty

V dubnu na valné hromadě zvolili členové a členky Amnesty v ČR novou správní radu. Jaké má pro nás poselství?