Trénovali sme nových lektorov a lektorky projektu FAIR PLAY

V dňoch 28.2.-1.3. sa uskutočnil ďalší tréning projektu FAIR PLAY, ktorý bol zameraný na nových lektorov a lektorky projektu FAIR PLAY. Zúčastnili sa ho dobrovoľníci a dobrovoľníčky, ktorí budú pôsobiť v Ústí nad Labem, Prahe, Brne, Bratislave a Banskej Bystrici.Pre niektorých sa víkend nabitý ľudskými právami začal už v piatok po príchode do Prahy a ubytovaní sa v okúzľujúcom penzióne Tara. Prvý večer sa niesol v príjemnom duchu úvodného zoznamovania medzi účastníkmi tréningu. Samotný tréning začal už v sobotu ráno v krásnom prostredí v centre Prahy v priestoroch Inštitútu pre európsku politiku EUROPEUM. Prvý školiaci deň nemohol začať inak ako zoznamovacími aktivitami, ktoré sa hodili hlavne účastníkom, ktorí pricestovali v sobotu ráno. Potom už nasledovalo bližšie zoznámenie sa s úvodným workshopom projektu, ktorí budú lektori a lektorky už čoskoro viesť na vybraných školách. Aktivity workshopu si vyskúšali v pozícii študentov a študentiek. Po výbornom vegetariánskom obede  nasledoval blok o lektorských zručnostiach, ktoré sa všetkým určite zídu. Neskôr sa zúčastnili panelovej diskusie s predstaviteľmi islamskej, rómskej a LGBTI menšiny. Táto diskusia priblížila súčasnú situáciuspomenutých menšín v Českej republike, ale aj ich osobné skúsenosti zo života. Večer samozrejme nemohlo chýbať kultúrno-spoločenské vyžitie a teambuilding v krásnych zákutiach Prahy. Druhý deň predstavoval pre lektorov novú výzvu, keďže si mnohí z nich mohli prvýkrát vyskúšať vedenie workshopu a prácu so skupinou ľudí. Práve túto skúsenosť mnohí oceňovali, keďže mohli získať prvú praktickú skúsenosť. Okrem toho organizátori tréningu dostali od účastníkov neoceniteľnú spätnú väzbu a potom už neostávali nič iné ako sa rozlúčiť a pobrať sa domov nabitý energiou a nedočkavosťou vyskúšať si naučené v praxi.
Martin Sýkora

18.2.2019

Lektor/ka vzdělávacích programů na školách

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky/dobrovolnice na pozici lektorů lidskoprávních workshopů pro základní a střední školy.

12.3.2019

Začít změnu je snadné se Start the Change!

Jste pedagog nebo pedagožka? Vzděláváte? Pojďte s námi dělat změnu!

10.12.2018

Ředitel Google na slyšení v Kongresu USA

Ředitel Google Sundar Pichai bude 11. prosince odpovídat na dotazy ohledně projektu Dragonfly v Kongresu USA.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.