Art for Amnesty: Svíčky už i na oblečení pro vás!

Moderní módní e-shop ZOOT začal prodávat ve své charitativní kolekci oblečení inspirované logem Amnesty International.

Nová DOBRO kolekce vznikla na podporu našeho projektu Art for Amnesty

Ten je spojením úsilí a solidarity předních českých výtvarníků, kteří se přihlásili k ochraně nespravedlivě vězněných a mučených. Umělci kampani věnují svá díla a výtěžek z jejich prodeje putuje na podporu lidskoprávní práce Amnesty International.

PASTA ONER, který se na projektu svou prací podílí, o Art for Amnesty říká: Když sleduju atmosféru dnešní doby, vzrůstající radikalizaci společnosti, xenofobii a výzvy k nenávisti, jde z toho na mně strach. Není nadále možné mlčet. Člověk, který mlčí a jen z povzdálí pozoruje zlo páchané kolem něj, se stává jeho spolupachatelem. Proto podporuju Amnesty International, organizaci, která za lidská práva ve světě bojuje už bezmála 60 let. Navíc mě oslovuje propojeni lidskoprávní tématiky a umění. Umění vždy mělo sílu formovat náladu ve společnosti. A jinak tomu není ani dnes.

Chcete se podívat? A případně podpořit svěžím jarním kouskem svůj šatník? Nebo si pořídit třeba plakát? TAK DO TOHO!

14.11.2019

Katalog prodejní výstavy Art for Amnesty 2019

19.7.2019

Dcera Ševčenkové děkuje příznivcům Amnesty za podporu!

Dcera Ševčenkové sdílela na Facebooku poděkování za dopisy solidarity, které příznivci Amnesty posílají rodině.

9.7.2019

Lidská práva jsou základem řešení klimatické krize

Komunity bránící lidská práva a životní prostředí musí hledat řešení společně.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.