Maraton psaní dopisů na Gymnáziu Jana Keplera

Studenti Gymnázia Jana Keplera upořádali druhý květnový týden akci s názvem "Den s Amnesty", v rámci kterého podepisovali dopisy za nespravedlivě vězněné.

K mezinárodní akci na podporu nespravedlivě vězněných, pronásledovaných a utlačovaných lidí, kterou pořádá Amnesty International, se ve středu 11. května 2016 přidali i studenti Gymnázia Jana Keplera.

Studenti kvinty připravili celodenní akci Maraton psaní dopisů, jejímž cílem bylo upozornit na porušování lidských práv v Řecku, Malajsii a Burkině Faso. Kromě klasického stánku, obcházeli studenti všechny třídy a podařilo se jim tak sebrat napsat mnoho dopisů, čímž se významně zasadili o pozitivní dopad této kampaně.

Úspěšnou akci zakončilo hudebním vystoupením několika školních kapel.

Více fotek z akce naleznete zde.

3.12.2018

Napiš dopis, zachráníš život

Amnesty startuje další ročník největší lidskoprávní kampaně za nespravedlivě vězněné a perzekvované lidi MARATON PSANÍ DOPISŮ. Letošním tématem jsou statečné ženy – obránkyně lidských práv.

3.10.2017

Maraton psaní dopisů 2017

3.12.2018

Blesk.cz o Maratonu psaní dopisů

27.12.2017

Maraton psaní dopisů: Kdo nám píše?

Shackelia Jacksonová z Jamajky posílá dopis všem, kdo se jí snaží pomoct v rámci Amnesty kampaně Maraton psaní dopisů.