Autorka ceněného dokumentu z Maďarska přijede do Prahy!

Přijďte na promítání vítězného filmu festivalu Jeden svět 2014

Verdikt v Maďarsku

besedu s režisérkou Eszter Hajdú

.

Tři roky sledoval štáb soud se čtyřmi maďarskými přívrženci krajní pravice, kteří byli obviněni ze série rasově motivovaných vražd šesti Romů, včetně dětí. Dopadení pachatelů trvalo více než rok, samotné projednávání případu se vleklo zejména kvůli nedostatku důkazů a zásadním pochybením policie. Díky neustálé přítomnosti kamer v soudní síni se režisérce Eszter Hajdú podařilo zachytit dramatický průběh ostře sledovaného procesu, k jehož medializaci přispěl světově známý maďarský hraný film Je to jen vítr uvedený na Jednom světě v roce 2013. Dospěje proces k rozuzlení, které přinese třem pozůstalým romským rodinám zadostiučinění? Mohou důvěřovat ve spravedlnost maďarského státu?

15. října od 20:00 v Café Kapmpus

Náprstkova 10, Praha 1

Diskuse bude probíhat v angličtině. Vstup je volný.

18.10.2017

Známá Němka popírající holokaust dostala další trest odnětí svobody

16.10.2017

Benzín do ohně či ztráta paměti?

Podpalovat les a zároveň vyznamenávat hasiče za jeho hašení, to nejde. Jak si ale tedy vysvětlit slova prezidenta Zemana, který razantně kritizuje Saúdskou Arábii a obviňuje ji z podpory radikálního islamismu a na druhé straně plně podporuje vývoz zbraní z České republiky do této země - a odmítá i jakoukoliv kontrolu?

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

3.8.2016

Prague Pride 2016 s Amnesty

Živá knihovna, průvod i promítání Amnesty video dokumentu.