Benefiční koncert pro Amnesty

Pražská úterní skupina Amnesty International uvádí benefiční koncert na podporu 3 vězňů svědomí: Sdruzeni rodicu a pratel ropy a Travis O'Neill music page.

Dilorom Abdukadirova - Farmářka z Uzbekistánu byla v roce 2010 odsouzena k 18letému trestu vězení za nenásilnou účast na demonstraci. Filep Karma - Bývalý státní zaměstnanec byl v Indonésii v roce 2005 odsouzen k 15 letům vězení za vytažení papuánské vlajky nezávislosti. Eskinder Nega - Etiopský novinář byl v roce 2012 po kritice vlády odsouzen k 18 letům vězení.

Vstup: 120 Kč

Více na www.amnesty.cz/koncert a v přiloženém letáku.

2.3.2017

OSN: Rusko s Čínou zneužívají právo veta

Rusko a Čína již poněkolikáté zneužily práva veta na setkání Bezpečnostní rady OSN. Tentokrát veto zaznělo dne 28. února 2017 v průběhu hlasování o návrhu rezoluce, jejíž cílem bylo nestranné určení odpovědnosti za používání a výrobu chemických zbraní v Sýrii.

22.9.2016

Sýrie: Smrtelný útok na porodnici – potenciální válečný zločin

Letecký útok, který zasáhl a částečně zničil porodnici ve venkovské provincii Idlib v severo-západní Sýrii, se zdá být součástí opovrženíhodného vzorku nezákonných útoků. Tyto útoky záměrně cílí na lékařská zařízení, řekla Amnesty International.

7.12.2015

Mají si kde hrát? K detenci dětí v ČR.

25.5.2016

Výsledky kampaně Jsme v jednom týmu - i díky vám!

Desítky vzkazů, tisíce podpisů, zájem médií a především - viditelnost pro ruské ochránce lidských práv!