Benefiční koncert pro Amnesty

Pražská úterní skupina Amnesty International uvádí benefiční koncert na podporu 3 vězňů svědomí: Sdruzeni rodicu a pratel ropy a Travis O'Neill music page.

Dilorom Abdukadirova - Farmářka z Uzbekistánu byla v roce 2010 odsouzena k 18letému trestu vězení za nenásilnou účast na demonstraci. Filep Karma - Bývalý státní zaměstnanec byl v Indonésii v roce 2005 odsouzen k 15 letům vězení za vytažení papuánské vlajky nezávislosti. Eskinder Nega - Etiopský novinář byl v roce 2012 po kritice vlády odsouzen k 18 letům vězení.

Vstup: 120 Kč

Více na www.amnesty.cz/koncert a v přiloženém letáku.

7.4.2017

Sýrie: Je čas, aby světoví lídři zajistili spravedlnost pro miliony válečných obětí

Chemické útoky v Sýrii musí být vyšetřeny. Přečtěte si o kampani Amnesty a podepisujte petici.

27.1.2017

Irák: bombové útoky IS v Bagdádu demonstrují lhostejnost k životům civilistů

3.2.2017

Irák: Poprava 31 mužů hromadí nespravedlnost na vrchol krveprolití

Masová poprava 31 mužů v Iráku, která byla včera oznámena, za jejich údajnou účast na hromadných vraždách v roce 2014 je dalším důkazem nehorázné lhostejnosti iráckých autorit k lidským právům a scestného užívání trestu smrti ve jménu bezpečnosti, řekla Amnesty International.

22.9.2016

Sýrie: Smrtelný útok na porodnici – potenciální válečný zločin

Letecký útok, který zasáhl a částečně zničil porodnici ve venkovské provincii Idlib v severo-západní Sýrii, se zdá být součástí opovrženíhodného vzorku nezákonných útoků. Tyto útoky záměrně cílí na lékařská zařízení, řekla Amnesty International.