Valná hromada Amnesty už 11. dubna!

Milí přátelé Amnesty,

blíží se Valná hromada Amnesty International ČR (AI ČR), která se uskuteční o víkendu dne 11. – 12. dubna 2015 v prostorách Knihovny Jana Palacha na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze 1, na kterou Vás tímto srdečně zveme. V české Amnesty se toho za minulý rok mnoho událo a hodně nás toho společně čeká i letos – pokračujeme například dále v lidskoprávním vzdělávání, boříme rekordy na Maratonu ve psaní dopisů a monitorujeme nadále vývoj českého obchodu se zbraněmi a reagujeme na neustále vyvíjející se situaci ve světě.

Valná hromada je na základě stanov nejvyšší autorita našeho sdružení, proto rozhoduje o klíčových otázkách, například o dlouhodobém směřování AI ČR nebo volbě členek, členů Správní a Dozorčí rady. To však zdaleka není její jediný účel – na valné hromadě máte prostor vy, členové a členky AI ČR, k vzájemnému setkání, nejrůznějším debatám o tom, kam a jak se společně vydáme dál nebo pro společné hledání odpovědí na otázky, o které se zajímáte.

Chceme Vám také nabídnout zajímavé tematické bloky o kampaních a projektech Amnesty v uplynulém roce a výhled do budoucnosti. Budete mít příležitost seznámit se s tím, jak se české Amnesty vedlo v roce 2014, co vše se chystá v rámci nové Globální strategie 2016-2019, a můžete se dozvědět více také o tom, jakým způsobem byla splněna Strategie AI ČR na období 2014-2016 (blok Vyhodnocení strategie). V neposlední řadě Vám také rádi představíme aktivistky a aktivisty, jejichž zásluhy budou oceněny v rámci již druhého ročníku Ceny za aktivismus. Detailní program valné hromady naleznete níže v pozvánce.

Chceme, aby naše setkání bylo zajímavé. Proto jsme rádi, že pozvání na letošní valnou hromadu přijal českopalestinský politolog a aktivista Šádí Sanaáh. Podělí se s Vámi o své pohledy na problematiku lidských práv v souvislosti s rychle se vyvíjející situací s islamismem a islamofobií v Čechách.

Přejeme Vám příjemné dny a těšíme se na shledanou!

Vaše Amnesty

P.S.: Podrobný program najdete v příloze.

14.11.2019

Katalog prodejní výstavy Art for Amnesty 2019

19.7.2019

Dcera Ševčenkové děkuje příznivcům Amnesty za podporu!

Dcera Ševčenkové sdílela na Facebooku poděkování za dopisy solidarity, které příznivci Amnesty posílají rodině.

30.7.2018

BYLO HISTORICKY PRVNÍ GLOBAL ASSEMBLY Amnesty International PŘELOMOVÉ?

Loučení se Salilem a vítání Kumiho, o čem se hlasovalo a jak si stojí česká Amnesty ve světě? Mezinárodní valná hromada Amnesty očima české výpravy.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.