Správní rada znovu zasedá!

Vážení, dovolte mi, abych Vás jménem Správní rady pozval na její zasedání, které se bude konat dne 16. března 2015 v prostorách kanceláře AI ČR na adrese Provaznická 3. Prostory nejsou bezbariérové.

Na programu zasedání naleznete mimo jiné body týkající se přípravy Valné hromady 2015, plnění strategie a operačního plánu, nebo třeba koncepce advocacy. Podrobný program je přílohou této pozvánky.

Každý člen AI ČR má možnost účastnit se zasedání Správní rady a podílet se tak na rozvoji hnutí. Jednotlivé časové údaje programu jsou pouze orientační a mohou se měnit dle aktuálních potřeb a vývoje diskuze. Z těchto důvodů bych Vás chtěl požádat, aby se zájemci o účast předem nahlásili na e-mail marketa.rocejdlova@amnesty.cz nejpozději do 15. března 2015. Ve zprávě prosím uveďte, o kterou část jednání máte zájem.

Těšíme se na setkání s Vámi.

Libor Marek předseda správní rady

Podrobný program najdete v příloze.

19.9.2016

Výzva vládě ČR: Saúdská Arábie nemůže porušovat mezinárodní právo

V Ženevě se v září 2016 konalo 33. zasedání Rady OSN pro lidská práva. Amnesty International proto apeluje na vládu České republiky, aby podpořila výzvu k přezkoumání případů porušování lidských práv v Jemenu a zaslala jí níže uvedený dopis.

1.3.2016

Amnesty na NGO Marketu 2016

Letošní bonus – Živá knihovna s aktivisty a zaměstnanci Amnesty!

30.6.2016

Neziskovky vyzývají OSN: zastavte členství Saúdské Arábie v Radě pro lidská práva!

Amnesty International a Human Rights Watch poukazují na lidskoprávní problémy, které se neslučují s členstvím v Radě.

8.3.2016

Summit EU + Turecko: Lídři pohřbívají právo žádat o azyl

Neustálá posedlost posílat lidi zpátky do Turecka místo snah o přesídlení a nabízení dalších bezpečných a legálních cest do Evropy poukazuje na znepokojivě nelidský přístup ke zvládnutí současné krize.