Česká vláda propadá už pátým rokem. Školy stále diskriminují Romy. (Výzkumná zpráva z roku 2012)

Romské děti nemají v českém školství rovný přístup ke vzdělání a stejné možnosti studovat, jako ostatní děti. Konstatuje to ve své společné výzkumné zprávě Amnesty International (AI) a Evropské centrum pro práva Romů (ERRC).

10.3.2017

Indonésie: Vláda musí prošetřit pracovní podmínky firmy Wilmar, která se pokouší zakrýt tvrzení o vykořisťování.

Kampaň zemědělského gigantu Wilmar sloužící k zamaskování nevhodných pracovních podmínek umožnily chyby indonéské vlády. Ta nezačala vyšetřovat oznámení mířící proti společnosti zabývající se výrobou palmového oleje.

30.11.2016

Palmový olej: Světové značky profitují na dětské a nucené práci

Unilever, Nestlé nebo Procter & Gamble jsou mezi devíti výrobci přispívajícími k zneužívání práce.

19.9.2016

Výzva vládě ČR: Saúdská Arábie nemůže porušovat mezinárodní právo

V Ženevě se v září 2016 konalo 33. zasedání Rady OSN pro lidská práva. Amnesty International proto apeluje na vládu České republiky, aby podpořila výzvu k přezkoumání případů porušování lidských práv v Jemenu a zaslala jí níže uvedený dopis.

18.7.2016

Vyjádření Samsungu k problematice dětské práce v Demokratické republice Kongo

Minulý měsíc zveřejnil Samsung Electronics a jeho dceřiná společnost, Samsung SDI, zprávu o udržitelnosti, ve které přímo i nepřímo zmiňuje zprávu Amnesty International "Pro tohle umíráme: Porušování lidských práv v Demokratické republice Kongo". Slibuje v ní situaci důkladně prozkoumat a zveřejnit zprávu do konce roku.