Human Rights Education team on skillshare in Norway

At the beginning of June (2nd – 9th June) three members of Human Rights Education team from Czech section of Amnesty International attended European skillshare in Norway.
At the skillshare they discussed with colleagues from other European sections (Slovakia, Slovenia, Poland, Denmark, Norway, Moldavia, Netherlands, Hungary, Portugal) educational challenges which they face in their work. Meeting was organized by Norwegian section of Amnesty International and by IHREC. Czech educators were presenting mainly project Human Libraries Amnesty International – to openness through reading They shared experiences with realization of workshops and other activities at schools.  Project and methodologies, which are part of it, received positively and colleagues from other section considered it as inspirational.

21.11.2018

Krize ve Venezuele se prohlubuje, 9 z 10 lidí žije v chudobě

21.12.2017

Migranti stále uvězněni na řeckých ostrovech

Více než 13 500 žadatelů o azyl zůstalo uvězněno na řeckých ostrovech v nehostinných podmínkách, když začala 21. prosince 2017 zima, uvedla organizace Human Rights Watch.

30.4.2018

The new Amnesty International campaign reminds of the absurdity of the Russian law against homosexual propaganda in relation with the upcoming football championship.

19.1.2018

2 osoby propuštěny na kauci, soudní proces bude pokračovat

Dva lidé zadržení v Egyptě v říjnu poté, co údajně mávali duhovou vlajkou – symbolem hnutí LGBT+ – na koncertu libanonské alternativní rockové kapely Mashrou ’Leila, jejíž zpěvák se hlásí k homosexuální orientaci, byli propuštěni na kauci ve výši 56,37 dolarů (1000 egyptských liber).