Human Rights Education team on skillshare in Norway

At the beginning of June (2nd – 9th June) three members of Human Rights Education team from Czech section of Amnesty International attended European skillshare in Norway.
At the skillshare they discussed with colleagues from other European sections (Slovakia, Slovenia, Poland, Denmark, Norway, Moldavia, Netherlands, Hungary, Portugal) educational challenges which they face in their work. Meeting was organized by Norwegian section of Amnesty International and by IHREC. Czech educators were presenting mainly project Human Libraries Amnesty International – to openness through reading They shared experiences with realization of workshops and other activities at schools.  Project and methodologies, which are part of it, received positively and colleagues from other section considered it as inspirational.

17.7.2019

Čína: Živý řetěz na Pražském hradě upozorní na zločiny proti lidskosti

V pátek 19. července od 11. hodin se na Pražském hradě uskuteční happening upozorňující na zločiny proti lidskosti v Číně. Amnesty na tato porušování práv dlouhodobě upozorňuje a akci také symbolicky podpoří.

12.8.2019

Írán: 100 ran bičem za pití alkoholu a "urážku symbolů islámu“

Hnutí Amnesty kritizuje bičování kurdského zpěváka a vězně svědomí Peymana Mirzazadeha, které odhaluje strašlivou brutalitu íránského soudního systému.

21.11.2018

Krize ve Venezuele se prohlubuje, 9 z 10 lidí žije v chudobě

29.8.2018

OSN tlačí na Barmu/Myanmar ohledně zlepšení podmínek pro Rohingy

OSN vyžaduje dodržování memoranda o bezpečí Rohingů.