Human Rights Education team on skillshare in Norway

At the beginning of June (2nd – 9th June) three members of Human Rights Education team from Czech section of Amnesty International attended European skillshare in Norway.
At the skillshare they discussed with colleagues from other European sections (Slovakia, Slovenia, Poland, Denmark, Norway, Moldavia, Netherlands, Hungary, Portugal) educational challenges which they face in their work. Meeting was organized by Norwegian section of Amnesty International and by IHREC. Czech educators were presenting mainly project Human Libraries Amnesty International – to openness through reading They shared experiences with realization of workshops and other activities at schools.  Project and methodologies, which are part of it, received positively and colleagues from other section considered it as inspirational.

31.3.2020

Portugalsko dočasně udělilo občanství všem žadatelům o azyl

25.11.2019

Nevládní organizace žádají komisařku Michelle Bacheletovou, aby odsoudila situaci v Hongkong

21 nevládních organizací zabývajících se lidskými právy vyzvalo Vysokou komisařku OSN pro lidská práva Michelle Bacheletovou, aby veřejně odsoudila hongkongskou vládu kvůli jejímu systematickému porušování práv na svobodu shromažďování a projevu a odsoudila nepřiměřené použití síly ze strany hongkongské policie.

17.7.2019

Čína: Živý řetěz na Pražském hradě upozorní na zločiny proti lidskosti

V pátek 19. července od 11. hodin se na Pražském hradě uskuteční happening upozorňující na zločiny proti lidskosti v Číně. Amnesty na tato porušování práv dlouhodobě upozorňuje a akci také symbolicky podpoří.

1.10.2019

Amnesty vězeň svědomí Ilham Tohti je jedním z laureátů Ceny Václava Havla za lidská práva 2019

Rada Evropy ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla a Nadací Charty 77 udělila ve Štrasburku mezinárodní lidskoprávní cenu.