Human Rights Education team on skillshare in Norway

At the beginning of June (2nd – 9th June) three members of Human Rights Education team from Czech section of Amnesty International attended European skillshare in Norway.
At the skillshare they discussed with colleagues from other European sections (Slovakia, Slovenia, Poland, Denmark, Norway, Moldavia, Netherlands, Hungary, Portugal) educational challenges which they face in their work. Meeting was organized by Norwegian section of Amnesty International and by IHREC. Czech educators were presenting mainly project Human Libraries Amnesty International – to openness through reading They shared experiences with realization of workshops and other activities at schools.  Project and methodologies, which are part of it, received positively and colleagues from other section considered it as inspirational.

30.4.2018

The new Amnesty International campaign reminds of the absurdity of the Russian law against homosexual propaganda in relation with the upcoming football championship.

21.12.2017

Migranti stále uvězněni na řeckých ostrovech

Více než 13 500 žadatelů o azyl zůstalo uvězněno na řeckých ostrovech v nehostinných podmínkách, když začala 21. prosince 2017 zima, uvedla organizace Human Rights Watch.

25.4.2017

Keywan Karimi propuštěn!

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.

18.7.2017

Turecko: Ředitelka Amnesty obviněna a stále ve vazbě

Ředitelka turecké sekce Amnesty zůstává po úterku 18. července mezi 6 obránci lidských práv, kteří jsou dál drženi ve vazbě. Čtyři byli propuštěni.