Přátelé Petra Jaška jsou volní!

Úspěch

Hassan a Abdulmon, souzení v procesu s Petrem Jaškem v Súdánu, jsou od čtvrtka 11. 5. taky volní!
Petr nám do Amnesty napsal: "Včera (čtvrtek 11. května, tedy v den propuštění - pozn. autora) jsem mluvil s Hassanem Abdulrahimem Kodim. On i kolega Abdulmon byli propuštěni na základě prezidentské milosti z vězení Cober, jsou v pořádku a oslavují svobodu se svými rodinami a blízkými".

Děkujeme, že jste podepsali petici za jejich propuštění a skutečně tak k němu přispěli. Má to smysl. Prosíme, podepisujte další petice.

15.10.2019

Jak křik a pláč změnit v porozumění. Školka vede autisty do běžného života

V českých školách je přes pět tisíc dětí s poruchami autistického spektra. Mateřinky pravidelně navštěvuje více než jedenáct set z nich. Potřebují speciální plány, péči, zázemí i učitelky. Zařízení existuje několik, stejně jako metod péče. Jedna z variant je ABA terapie, jejíž prvky praktikuje jediná školka u nás – v Cerhenicích.

3.10.2019

Průzkum: S ubližováním se setkává drtivá většina žáků. Počet případů šikany na školách se zvyšuje

Zhoršení prospěchu, psychické potíže nebo dokonce sebevražda. I takové následky má šikana, kterou děti zažívají na základních školách v Česku. Aktuální průzkum společnosti Scio ukazuje, že s fyzickým nebo slovním ubližováním se ve třídě setkává drtivá většina dětí. Víc než polovina žáků 2. stupně se pak na škole setkala přímo se šikanou. V novém projektu se Radiožurnál zaměřuje na to, jak proti tomuto společenskému problému bojovat. Některé děti totiž šikana poznamená na celý život.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

7.12.2018

Novinky.cz: Ministerstva varují-plánované změny školské vyhlášky jsou v rozporu se závazky ČR