Přátelé Petra Jaška jsou volní!

Úspěch

Hassan a Abdulmon, souzení v procesu s Petrem Jaškem v Súdánu, jsou od čtvrtka 11. 5. taky volní!
Petr nám do Amnesty napsal: "Včera (čtvrtek 11. května, tedy v den propuštění - pozn. autora) jsem mluvil s Hassanem Abdulrahimem Kodim. On i kolega Abdulmon byli propuštěni na základě prezidentské milosti z vězení Cober, jsou v pořádku a oslavují svobodu se svými rodinami a blízkými".

Děkujeme, že jste podepsali petici za jejich propuštění a skutečně tak k němu přispěli. Má to smysl. Prosíme, podepisujte další petice.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Azerbajdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

3.7.2018

Paní Kozáková nám bude všem chybět!

14.4.2018

Lidé na prodej: V Libyi jsou migranti prodáváni jako otroci

Video CNN ukazuje nedávný vývoj uprchlické krize v Libyi, kde jsou tisíce migrantů a uprchlíků drženi v detenčních zařízeních. Zažívají mučení, sexuální zneužívání a jsou dokonce prodáváni na trhu s otroky. Z lidských dražeb se stal velký byznys, do kterého se zapojují pašeráci lidí, ale i členové milic a další skupiny.

19.4.2018

TEN nebo TAHLE jsou díky Amnesty na svobodě – máme opravdu radost?

Jak se to má s dobrými zprávami v Amnesty.