Přátelé Petra Jaška jsou volní!

Úspěch

Hassan a Abdulmon, souzení v procesu s Petrem Jaškem v Súdánu, jsou od čtvrtka 11. 5. taky volní!
Petr nám do Amnesty napsal: "Včera (čtvrtek 11. května, tedy v den propuštění - pozn. autora) jsem mluvil s Hassanem Abdulrahimem Kodim. On i kolega Abdulmon byli propuštěni na základě prezidentské milosti z vězení Cober, jsou v pořádku a oslavují svobodu se svými rodinami a blízkými".

Děkujeme, že jste podepsali petici za jejich propuštění a skutečně tak k němu přispěli. Má to smysl. Prosíme, podepisujte další petice.

11.6.2018

ČTK: Češi jsou tolerantnější k přistěhovalcům

14.4.2018

Lidé na prodej: V Libyi jsou migranti prodáváni jako otroci

Video CNN ukazuje nedávný vývoj uprchlické krize v Libyi, kde jsou tisíce migrantů a uprchlíků drženi v detenčních zařízeních. Zažívají mučení, sexuální zneužívání a jsou dokonce prodáváni na trhu s otroky. Z lidských dražeb se stal velký byznys, do kterého se zapojují pašeráci lidí, ale i členové milic a další skupiny.

19.4.2018

TEN nebo TAHLE jsou díky Amnesty na svobodě – máme opravdu radost?

Jak se to má s dobrými zprávami v Amnesty.

20.11.2017

V Česku stále vznikají segregované romské školy. I deset let po verdiktu soudu pro lidská práva

Před deseti lety Evropský soud pro lidská práva uznal, že Česká republika diskriminuje romské žáky. Problému se věnovala mezinárodní konference Společně ve škole, kterou pořádala Nadace Open Society Fund.