Další akce s Art for Amnesty: kupte si reprodukci některého z předních umělců!

Chcete podpořit boj za lidská práva a zároveň získat některé z významných děl českých výtvarníků? Nebo chcete mít krásný a originální vánoční dárek?
Amnesty International během speciální akce nabídne limitované edice reprodukcí předních českých umělců. Účast už přislíbili třeba David Böhm a Jiří Franta, Roman Franta, svérázný Krištof Kintera, Michal Nesázal nebo Evžen Šimera. Díla, která nabízíme, jsou většinou zarámované autorské kopie s podpisem vydané v nákladu 25-50 kusů, velikosti A3.

Pokud vás akce zaujala, prohlédnout a koupit si reprodukce můžete v e-shopu české Amnesty International na stránkách Art for Amnesty. Začínáme teď před Vánocemi, prodej ale bude pokračovat i celý příští rok, kdy také přislíbila účast řada dalších umělců. Nabízená díla proto budeme stále aktualizovat. Vyplatí se proto vracet se na stránky Amnesty pravidelně.

Koupí některého z děl Amnesty série podpoříte kampaň 3 minuty stačí za nespravedlivě vězněné a další lidskoprávní aktivity Amnesty International ČR.

Art for Amnesty pracuje s herci, hudebníky a umělci po celém světě. Akce pomáhají Amnesty International zlepšovat povědomí o organizaci a získávat pro ni finance. V České republice byl významný například loňský projekt prodeje 50 kusů tištěné reprodukce gobelínu Flying man/Letící muž Petra Síse. Toto dílo bylo slavnostně odhaleno na pražském Letišti Václava Havla loni v prosinci jako pocta a vzpomínka na prvního českého prezidenta.

26.4.2018

Amnesty International vás zve na výstavu "I WELCOME" v pražském DOXu!

Projekt I WELCOME vznikl z iniciativy organizace Art for Amnesty. Ve světové premiéře ho představuje Centrum současného umění DOX ve spolupráci s Amnesty International Česká Republika a Českým rozhlasem Vltava.

20.12.2018

Ředitel Google údajně zrušil projekt Dragonfly

Podle neoficiálních zpráv společnost Google zruší aktivity na projektu Dragonfly, který by měl mít možnost cenzurovat vyhledávání na internetu v Číně. Amnesty však nadále požaduje jasné vysvětlení dalšího postupu, proto naše petice nekončí.

20.9.2018

Španělsko: Vláda musí zastavit vývoz zbraní Saúdské Arábii, jinak riskuje spoluvinu na válečných zločinech v Jemenu

Španělská vláda se připravuje na závažné rozhodnutí o tom, zda pozastaví přepravu zbraní a vojenského materiálu do Saúdské Arábie.

25.4.2018

LGBT+ komunita může mít na nadcházejícím fotbalovém šampionátu v Rusku problémy

Sáhnutí na zadek – 15 dní za mřížemi. Projevení náklonnosti – pokuta 5000 rublů. Pusa – deportace. Až takhle extrémní můžou být důsledky aplikace ruského zákona proti propagaci homosexuality. Amnesty na to poukazuje v nové kampani spojené s fotbalem.