Další akce s Art for Amnesty: kupte si reprodukci některého z předních umělců!

Chcete podpořit boj za lidská práva a zároveň získat některé z významných děl českých výtvarníků? Nebo chcete mít krásný a originální vánoční dárek?
Amnesty International během speciální akce nabídne limitované edice reprodukcí předních českých umělců. Účast už přislíbili třeba David Böhm a Jiří Franta, Roman Franta, svérázný Krištof Kintera, Michal Nesázal nebo Evžen Šimera. Díla, která nabízíme, jsou většinou zarámované autorské kopie s podpisem vydané v nákladu 25-50 kusů, velikosti A3.

Pokud vás akce zaujala, prohlédnout a koupit si reprodukce můžete v e-shopu české Amnesty International na stránkách Art for Amnesty. Začínáme teď před Vánocemi, prodej ale bude pokračovat i celý příští rok, kdy také přislíbila účast řada dalších umělců. Nabízená díla proto budeme stále aktualizovat. Vyplatí se proto vracet se na stránky Amnesty pravidelně.

Koupí některého z děl Amnesty série podpoříte kampaň 3 minuty stačí za nespravedlivě vězněné a další lidskoprávní aktivity Amnesty International ČR.

Art for Amnesty pracuje s herci, hudebníky a umělci po celém světě. Akce pomáhají Amnesty International zlepšovat povědomí o organizaci a získávat pro ni finance. V České republice byl významný například loňský projekt prodeje 50 kusů tištěné reprodukce gobelínu Flying man/Letící muž Petra Síse. Toto dílo bylo slavnostně odhaleno na pražském Letišti Václava Havla loni v prosinci jako pocta a vzpomínka na prvního českého prezidenta.

26.4.2018

Amnesty International vás zve na výstavu "I WELCOME" v pražském DOXu!

Projekt I WELCOME vznikl z iniciativy organizace Art for Amnesty. Ve světové premiéře ho představuje Centrum současného umění DOX ve spolupráci s Amnesty International Česká Republika a Českým rozhlasem Vltava.

14.4.2018

Lidé na prodej: V Libyi jsou migranti prodáváni jako otroci

Video CNN ukazuje nedávný vývoj uprchlické krize v Libyi, kde jsou tisíce migrantů a uprchlíků drženi v detenčních zařízeních. Zažívají mučení, sexuální zneužívání a jsou dokonce prodáváni na trhu s otroky. Z lidských dražeb se stal velký byznys, do kterého se zapojují pašeráci lidí, ale i členové milic a další skupiny.

9.11.2017

INFO.CZ: Britské zbraně v rukou Saúdů páchají zvěrstva v Jemenu. Obchod se za dva roky zvýšil o 500 %

V článku se mimo jiné píše: "Kritikou nešetří ani Polly Trustcottová z Amnesty International. „Tato čísla jsou další připomínkou toho, jak se vláda Spojeného království zřejmě víc zajímá o konečný součet financí za prodej v oblasti zbrojního průmyslu, než o potřebu chránit civilní obyvatelstvo,“ říká analytička zahraničních vztahů z britské pobočky Amnesty Internetional."

20.8.2017

Koncerty v rámci globální akce "Daruj domov" představí megahvězdy

Hudebně-solidární akce na podporu uprchlíků vypuknou po celém světě UŽ ZA MĚSÍC. Praha nebude výjimkou!