Prohlášení: Amnesty proti penězům z hazardu pro neziskové organizace

Amnesty International podporuje platformu „Nevládky bez hazardu“.

Od počátku svého působení Amnesty International velmi přísně dbá na transparentnost a zdroje svého financování, kdy převážnou část tvoří dary a příspěvky individuálních dárců. Amnesty International Česká republika dodržuje přísná pravidla pro své financování a vyjma samostatného projektu vzdělávání nepřijímá žádné příspěvky od vlád či státních institucí. V případě přijetí darů od firemních dárců je každá spolupráce pečlivě zvažována. Příspěvky z hazardní činnosti považujeme za naprosto nevhodné pro financování jakýchkoli dobročinných aktivit.

14.10.2019

V Polsku přituhuje. Výsledky právě proběhlých parlamentních voleb ukážou, jak moc

Amnesty zdokumentovala řadu oblastí, ve kterých se Poláci v současné době potýkají s lidskoprávními problémy - ve kterých #prituhuje.

14.11.2019

Katalog prodejní výstavy Art for Amnesty 2019

21.5.2019

Nevládky vyzývají předsedu Senátu Kuberu k omluvě za výroky z Terezína

Organizace posílají Jaroslavu Kuberovi otevřený dopis kvůli projevu na tryzně v Terezíně.

21.2.2019

Globální útok na nevládky dosáhl krizového bodu - nové zákony omezují životně důležitou práci v oblasti lidských práv

Vlády na celém světě stále častěji napadají neziskové organizace tím, že vytvářejí zákony, které je a jejich pracovníky vystavují dohledu, různým byrokratickým překážkám a hrozbě uvěznění.