Hudbou za lidská práva

Mladí lidé ve Velké Británii se učí o lidských právech pomocí hudby. Britská část Amnesty International vytvořila metodiky, díky kterým mohou být lidská práva snadno zahrnuta i do hodin hudební výchovy.
The Power of our Voices
Navržené aktivity podporují také tvořivost a schopnost sebevyjádření. Jejich cílem je představit mladým lidem problematiku lidských práv pomocí protest songů – písní, které upozorňují na problematické aspekty společnosti a prosazují její změnu. Součástí projektu je i soutěž, které se mohou zúčastnit britští studenti se svými vlastními protest songy. Soutěž „The Power of our Voices“ se těší velké pozornosti médií i nahrávacích společností. V budoucnosti by tento projekt mohl být rozšířen i do dalších sekcí Amnesty International tak, aby se do něj mohlo zapojit co nejvíce studentů.

Více o projektu se můžete dozvědět v rozhovoru s Brandonem Blockem, manažerem vzdělávání k lidským právům v Amnesty International UK.

Zde si můžete poslechnout nejen písně, které v soutěži zvítězily, ale i ty, které jsou používány v rámci vzdělávacího programu na školách.

8.1.2016

Sýrie: Rusko není schopné přiznat zabíjení civilistů

Během ruských leteckých útoků v Sýrii došlo k zabití stovek civilistů. Dále byly silně poničeny obytné oblasti, domovy, mešita, rušné tržiště i zdravotnická zařízení. Pro Amnesty jsou to důkazy porušování mezinárodního humanitárního práva.

4.1.2016

Lidovky o Amnesty výzkumu ruských náletů v Sýrii

29.12.2015

„Hlavně nikomu neříkejte, co si má myslet.“

"Když se mě známí ptají, copak to vlastně u Amnesty dělám, většinou popíšu FAIR PLAY jako sérii workshopů. „Takže nějaký interaktivní přednášky?“ ptá se většina lidí. Ne, nikdy!" Co vlastně dělá lektor projektu FAIR PLAY se dozvíte v následujícím článku lektorky Karolíny.

24.12.2015

Vitiško propuštěn na svobodu