Hudbou za lidská práva

Mladí lidé ve Velké Británii se učí o lidských právech pomocí hudby. Britská část Amnesty International vytvořila metodiky, díky kterým mohou být lidská práva snadno zahrnuta i do hodin hudební výchovy.
The Power of our Voices
Navržené aktivity podporují také tvořivost a schopnost sebevyjádření. Jejich cílem je představit mladým lidem problematiku lidských práv pomocí protest songů – písní, které upozorňují na problematické aspekty společnosti a prosazují její změnu. Součástí projektu je i soutěž, které se mohou zúčastnit britští studenti se svými vlastními protest songy. Soutěž „The Power of our Voices“ se těší velké pozornosti médií i nahrávacích společností. V budoucnosti by tento projekt mohl být rozšířen i do dalších sekcí Amnesty International tak, aby se do něj mohlo zapojit co nejvíce studentů.

Více o projektu se můžete dozvědět v rozhovoru s Brandonem Blockem, manažerem vzdělávání k lidským právům v Amnesty International UK.

Zde si můžete poslechnout nejen písně, které v soutěži zvítězily, ale i ty, které jsou používány v rámci vzdělávacího programu na školách.

26.1.2016

Ženy z řad uprchlíků čelí při cestě Evropou fyzickým útokům, zneužívání a sexuálnímu obtěžování

Vládám a humanitárním organizacím se nedaří zajistit základní ochranu ženám, které prchají ze Sýrie a Iráku.

26.1.2016

Dánsko: Parlament musí odmítnout tvrdé změny uprchlického zákona

Marocká fotografka zabita v Burkině Faso při práci pro Amnesty

Dopis od předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky

Dne 14. ledna 2016 byla předsedovi vlády České republiky Bohuslavu Sobotkovi předána ministrem pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřím Dienstbierem naše petice, ve které více než devět tisíc podepsaných signatářů vyzývá Vládu ČR k bezodkladnému přijetí „Úmluvy Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí“.