Úspěch benefičního promítání: desítky tisíc pro vězně svědomí!

Benefiční promítání The Secret Policeman´s Ball ve středu 7. listopadu ve Světozoru slavilo velký úspěch.

Vyprodané hlediště, bezkonkurenční Divadlo Sklep, jejich skeč a hymna pro Amnesty a skvělé kino v podání Johna Cleese a spol. To byl benefiční večer Amnesty v kině Světozor.

Kdo jste nás podpořili a přišli, moc děkujeme a vězte, že jste nám opravdu pomohli. Na vstupném se vybralo úžasných 54 tisíc korun. Z našich 6 vězňů svědomí, kterým jste mohli koupit vstupenku, zůstali jen dva "doma", respektive ve vězení.

Výtěžek z akce poputuje na podporu nespravedlivě vězněných, naší kampaně 3 minuty stačí a taky na Maraton psaní dopisů, v rámci kterého odešleme z Česka tisíce dopisů na podporu 15 konkrétních vězňů svědomí. Peníze použijeme mj. na logistické zajištění podpisových akcí a odeslání dopisů do cílových zemí.

Sledujte dál náš web, brzy se dozvíte o Maratonu víc. Začínáme na Den lidských práv - 10. prosince!

Ještě jedno velké díky všem, kteří přišli do kina a jestli vám to nevyšlo, zůstaňte s námi a v příštím roce budete mít spoustu dalších příležitostí.

Vaše Amnesty

20.3.2019

Giyas Ibrahimov a Bayram Mammadov, mladí aktivisté z Ázerbájdžánu jsou konečně na svobodě!

Mladí aktivisté byli propuštěni na základě prezidentské milosti udělené 16. března 2019.

3.12.2018

Napiš dopis, zachráníš život

Amnesty startuje další ročník největší lidskoprávní kampaně za nespravedlivě vězněné a perzekvované lidi MARATON PSANÍ DOPISŮ. Letošním tématem jsou statečné ženy – obránkyně lidských práv.

23.1.2019

Maraton psaní dopisů - 16637 ručně psaných dopisů! Díky.

Je důležité si připomínat, že podpora lidských práv není samozřejmostí a stejně tak důležité je umět to ocenit!

30.7.2018

BYLO HISTORICKY PRVNÍ GLOBAL ASSEMBLY Amnesty International PŘELOMOVÉ?

Loučení se Salilem a vítání Kumiho, o čem se hlasovalo a jak si stojí česká Amnesty ve světě? Mezinárodní valná hromada Amnesty očima české výpravy.