Letní seminář pro pedagogy 24. 7. 2012 - 25. 7. 2012

Téměř uprostřed prázdnin se v pražském HUBu přes dvacet pedagogů zúčastnilo semináře Amnesty International Lidská práva ve výuce.
V rámci interaktivního semináře akreditovaného MŠMT se pedagogové seznámili s novými metodami umožňujícími začlenění lidskoprávní problematiky do výuky, na vlastní kůži si vyzkoušeli některé aktivity, seznámili se s dalšími možnostmi práce s dokumentárním filmem a celý seminář byl doplněn několika velmi zajímavými a podnětnými diskuzemi . Představen byl i nový web www.lidskaprava.cz/ucitel, který obsahuje textové a audio-vizuální materiály a metodiky připravené přímo k využití v hodinách. I přes horké letní počasí byla atmosféra semináře s velkým počtem účastníků velmi příjemná. Další seminář pro pedagogy se bude konat na podzim, tentokrát v plzeňském kraji.

Z hodnocení účastníků:

… byl to můj první „lidskoprávní seminář“, ale kdybych měl organizaci porovnat i s jinými vzdělávacími semináři, tak tento byl rozhodně výborný; poznal jsem řadu zajímavých aktivit, které nebyly nijak stresující …

Dostatek informací a praktických nápadů s prostorem ke sdílení zkušeností lektorů a účastníků semináře. Program byl nabitý a velmi inspirující.

Lektory zajímalo, jaká jsou naše očekávání, co bychom chtěli a potřebovali a přizpůsobili flexibilně svůj program našim potřebám a zájmům. Dostali jsme k dispozici spoustu materiálů, inspirace a návrhy na možnosti spolupráce.

13.6.2018

Nejodvážnější tým fotbalového mistrovství, o kterém jste nikdy neslyšeli

Rusko pořádá MS ve fotbale. Amnesty postavila 33. tým - tým Odvážných.

8.6.2017

Osvoboď podpisem!

Probíhá největší Amnesty veřejná akce. Na záchraně nespravedlivě vězněných spolupracují slavní youtubeři i známé tváře.

15.6.2017

Turecko: Uvěznění šéfa Amnesty International je obrovská nespravedlivost

Amnesty požaduje okamžité propuštění obránce lidských práv.

14.6.2017

Saudská Arábie: Trumpova návštěva dává zelenou porušování lidských práv

Podle toho, jak americký prezident Donald Trump vystupuje na své první zahraniční návštěvě na summitu v Rijádu v Saudské Arábii, budou jeho diskuzím s představiteli států Perského zálivu a arabskými státy dominovat boj proti terorismu a bezpečnost.