Letní seminář pro pedagogy 24. 7. 2012 - 25. 7. 2012

Téměř uprostřed prázdnin se v pražském HUBu přes dvacet pedagogů zúčastnilo semináře Amnesty International Lidská práva ve výuce.
V rámci interaktivního semináře akreditovaného MŠMT se pedagogové seznámili s novými metodami umožňujícími začlenění lidskoprávní problematiky do výuky, na vlastní kůži si vyzkoušeli některé aktivity, seznámili se s dalšími možnostmi práce s dokumentárním filmem a celý seminář byl doplněn několika velmi zajímavými a podnětnými diskuzemi . Představen byl i nový web www.lidskaprava.cz/ucitel, který obsahuje textové a audio-vizuální materiály a metodiky připravené přímo k využití v hodinách. I přes horké letní počasí byla atmosféra semináře s velkým počtem účastníků velmi příjemná. Další seminář pro pedagogy se bude konat na podzim, tentokrát v plzeňském kraji.

Z hodnocení účastníků:

… byl to můj první „lidskoprávní seminář“, ale kdybych měl organizaci porovnat i s jinými vzdělávacími semináři, tak tento byl rozhodně výborný; poznal jsem řadu zajímavých aktivit, které nebyly nijak stresující …

Dostatek informací a praktických nápadů s prostorem ke sdílení zkušeností lektorů a účastníků semináře. Program byl nabitý a velmi inspirující.

Lektory zajímalo, jaká jsou naše očekávání, co bychom chtěli a potřebovali a přizpůsobili flexibilně svůj program našim potřebám a zájmům. Dostali jsme k dispozici spoustu materiálů, inspirace a návrhy na možnosti spolupráce.

30.7.2018

BYLO HISTORICKY PRVNÍ GLOBAL ASSEMBLY Amnesty International PŘELOMOVÉ?

Loučení se Salilem a vítání Kumiho, o čem se hlasovalo a jak si stojí česká Amnesty ve světě? Mezinárodní valná hromada Amnesty očima české výpravy.

13.6.2018

Nejodvážnější tým fotbalového mistrovství, o kterém jste nikdy neslyšeli

Rusko pořádá MS ve fotbale. Amnesty postavila 33. tým - tým Odvážných.

22.2.2018

Výroční zpráva: Státem podporovaná nenávist podnítila novou vlnu společenského aktivismu

Svět sklízí následky nenávistné rétoriky, kvůli které by se diskriminace minoritních skupin mohla stát normální, varuje Amnesty International. Výroční zpráva o stavu lidských práv ve světě zahrnuje 159 států a poskytuje nejobsažnější analýzu stavu lidských práv ve světě.

14.11.2017

Sýrie: Strategie „vzdát se nebo hladovět“ je zločin proti lidskosti

Všichni civilisté, kteří zažili obléhání a intenzivní bombardování, neměli jinou možnost než místo opustit nebo zemřít v rámci tzv. dohod o „usmíření“ mezi syrskou vládou a ozbrojenými opozičními skupinami.