Letní seminář pro pedagogy 24. 7. 2012 - 25. 7. 2012

Téměř uprostřed prázdnin se v pražském HUBu přes dvacet pedagogů zúčastnilo semináře Amnesty International Lidská práva ve výuce.
V rámci interaktivního semináře akreditovaného MŠMT se pedagogové seznámili s novými metodami umožňujícími začlenění lidskoprávní problematiky do výuky, na vlastní kůži si vyzkoušeli některé aktivity, seznámili se s dalšími možnostmi práce s dokumentárním filmem a celý seminář byl doplněn několika velmi zajímavými a podnětnými diskuzemi . Představen byl i nový web www.lidskaprava.cz/ucitel, který obsahuje textové a audio-vizuální materiály a metodiky připravené přímo k využití v hodinách. I přes horké letní počasí byla atmosféra semináře s velkým počtem účastníků velmi příjemná. Další seminář pro pedagogy se bude konat na podzim, tentokrát v plzeňském kraji.

Z hodnocení účastníků:

… byl to můj první „lidskoprávní seminář“, ale kdybych měl organizaci porovnat i s jinými vzdělávacími semináři, tak tento byl rozhodně výborný; poznal jsem řadu zajímavých aktivit, které nebyly nijak stresující …

Dostatek informací a praktických nápadů s prostorem ke sdílení zkušeností lektorů a účastníků semináře. Program byl nabitý a velmi inspirující.

Lektory zajímalo, jaká jsou naše očekávání, co bychom chtěli a potřebovali a přizpůsobili flexibilně svůj program našim potřebám a zájmům. Dostali jsme k dispozici spoustu materiálů, inspirace a návrhy na možnosti spolupráce.

8.6.2017

Osvoboď podpisem!

Probíhá největší Amnesty veřejná akce. Na záchraně nespravedlivě vězněných spolupracují slavní youtubeři i známé tváře.

18.10.2016

Komentář k lidským právům v Tibetu v souvislosti s návštěvou dalajlámy

3.2.2017

Irák: Poprava 31 mužů hromadí nespravedlnost na vrchol krveprolití

Masová poprava 31 mužů v Iráku, která byla včera oznámena, za jejich údajnou účast na hromadných vraždách v roce 2014 je dalším důkazem nehorázné lhostejnosti iráckých autorit k lidským právům a scestného užívání trestu smrti ve jménu bezpečnosti, řekla Amnesty International.

2.8.2016

Art for Amnesty: letní novinky od hvězd street artu

Mikuláš Zipper a Pasta Oner vytvořili další grafiky pro Amnesty. Nenechte si je ujít!