Muzykou za lepšý vzdělání

Amnesty International ČR pořádá 9. prosince 2009 v pražském klubu Roxy benefiční koncert s názvem Muzykou za lepšý vzdělání. Na koncertě v předvečer Dne lidských práv zahrají skupiny ŠVIHADLO, TRABAND a THE SPANKERS, které tak podpoří kampaň za rovný přístup dětí ke vzdělání.

Koncert budou moderovat herečka Iva Pazderková & Filip Budák.Jako první na pódiu vystoupí kapela Traband, která v písních mixujecountry motivy, bigbeat, pop a v posledních letech hlavně world music.Na koncertě představí především své poslední album, inspirované českou amoravskou lidovou hudbou, vesnickým kostelním zpěvem a domácímmuzicírováním.Výjimečnou show slibuje i mladá, začínající kapela The Spankers, kteráve své tvorbě kombinuje více hudebních stylů (reggae, funk, rap) seska-offbeatovým rytmem.Koncert uzavře kapela Švihadlo, domácí legenda reaggae hudby spětadvacetiletou tradicí vystupování.Benefiční koncert uzavře kampaň Změníme to!, jejímž cílem bylo zlepšitdostupnost vzdělání pro děti z různých koutů světa. "V Česku se kampaňzaměřuje hlavně na romské děti, které nepřiměřeně často končí v bývalýchzvláštních školách určených ve skutečnosti pro žáky s mentálnímpostižením. Návštěva takových škol ale snižuje šance Romů na lepšíbudoucnost," říká ředitelka Amnesty International ČR Dáša van der Horst.Výtěžek z benefičního koncertu podpoří vzdělávací program AmnestyInternational o lidských právech pro studenty základních a středních škol.Kdo: Traband, Švihadlo, The SpankersKdy: 9.12.2009, 19:00 -- 22:00, poté afterparty DJ Lukáš MickaKde: Roxy, Dlouhá, Praha 1Moderátoři: Iva Pazderková a Filip BudákVstup: 170 Kč/200 Kč Děkujeme mediálním partnerům za laskavou podporu této akce.

20.3.2019

Třetí výročí přijetí dohody o navracení migrantů mezi EU a Tureckem

U příležitosti 3. výročí přijetí dohody mezi EU a Tureckem promítla Amnesty na jednu ze stěn Akropole vzkaz: „Lidskost především“. Ten má evropským lídrům připomenout situaci tisíců migrantů a uprchlíků držených v příšerných podmínkách na řeckých ostrovech v nejistotě, co s nimi bude dál.

11.7.2018

Sociolog Prokop v Právu o nerovnosti a vzdělání

12.7.2018

Podpořme ve školách nejslabší, vzdělání není závod

První část rozhovoru s Michalem Kaderkou, učitelem gymnázia Na Zatlance a spoluzakladatelem Aliance pro otevřené vzdělávání.

7.2.2018

Řeč Taibeh