Muzykou za lepšý vzdělání

Amnesty International ČR pořádá 9. prosince 2009 v pražském klubu Roxy benefiční koncert s názvem Muzykou za lepšý vzdělání. Na koncertě v předvečer Dne lidských práv zahrají skupiny ŠVIHADLO, TRABAND a THE SPANKERS, které tak podpoří kampaň za rovný přístup dětí ke vzdělání.

Koncert budou moderovat herečka Iva Pazderková & Filip Budák.Jako první na pódiu vystoupí kapela Traband, která v písních mixujecountry motivy, bigbeat, pop a v posledních letech hlavně world music.Na koncertě představí především své poslední album, inspirované českou amoravskou lidovou hudbou, vesnickým kostelním zpěvem a domácímmuzicírováním.Výjimečnou show slibuje i mladá, začínající kapela The Spankers, kteráve své tvorbě kombinuje více hudebních stylů (reggae, funk, rap) seska-offbeatovým rytmem.Koncert uzavře kapela Švihadlo, domácí legenda reaggae hudby spětadvacetiletou tradicí vystupování.Benefiční koncert uzavře kampaň Změníme to!, jejímž cílem bylo zlepšitdostupnost vzdělání pro děti z různých koutů světa. "V Česku se kampaňzaměřuje hlavně na romské děti, které nepřiměřeně často končí v bývalýchzvláštních školách určených ve skutečnosti pro žáky s mentálnímpostižením. Návštěva takových škol ale snižuje šance Romů na lepšíbudoucnost," říká ředitelka Amnesty International ČR Dáša van der Horst.Výtěžek z benefičního koncertu podpoří vzdělávací program AmnestyInternational o lidských právech pro studenty základních a středních škol.Kdo: Traband, Švihadlo, The SpankersKdy: 9.12.2009, 19:00 -- 22:00, poté afterparty DJ Lukáš MickaKde: Roxy, Dlouhá, Praha 1Moderátoři: Iva Pazderková a Filip BudákVstup: 170 Kč/200 Kč Děkujeme mediálním partnerům za laskavou podporu této akce.

21.9.2017

Student psychologie Roman Koky: Předsudky mě ženou dopředu, vzdělání je to nejdůležitější, co můžou rodiče dát svým dětem

16.10.2017

Studentka Právnické fakulty Klaudie Vospálková: Nejtěžší je se na práva vůbec dostat. Při studiu pracuje v advokátní kanceláři

25.10.2017

Taibeh prosí Norsko: Neposílejte nás do Afghánistánu!

Obrovskou vlnu podpory vyjádřilo 3. října 2017 v norském Trondheimu více než 1 000 středoškoláků, když protestovali proti hrozbě vlády vyhostit do Afghánistánu jejich spolužačku, Taibeh Abbasiovou. Přinášíme vám přepis emotivního proslovu, který Taibeh přednesla.

31.1.2017

Na jaké vzdělání mají právo romské děti? Minisertsvo školství zveřejnilo nová data

Jak si v současnosti stojí romské děti na poli českého vzdělávání.