Lidská práva nelze umlčet: osobnosti českého veřejného života podporují lidská práva

  Článek

publikován 5.12.2008

Patnáct osobností českého veřejného života se zapojilo do oslavy 60. výročí Všeobecné deklarace lidských práv. Každá z nich „adoptovala“ jeden z článků deklarace, která již šest desítek let garantuje rovná a nedělitelná práva všem bez rozdílu.

Známé osobnosti se setkaly na plakátu se sloganem „Lidská práva nelze umlčet“ a společně tak podpořily myšlenku, že lidská práva jsou výsadou, ale i odpovědností každého z nás. Plakát spojil lidi různých profesí a názorů, známé osobnosti s těmi, jejichž tvář známá není.

Ze známých osobností se k projektu se připojili například novinářka Jarmila Balážová, básník a písničkář Jiří Dědeček, zpěvačka Tonya Graves, teolog Tomáš Halík, scenáristka Irena Hejdová, zpěvák Michal Hrůza, chartista a bývalý novinář Ivan Medek, spisovatel Jaroslav Rudiš, fotbalista Tomáš Ujfaluši, designér Maxim Velčovský, herec Pavel Vondruška a členky kapely Yellow Sisters.

Projekt vznikl ve spolupráci Amnesty International ČR a Informační kanceláře OSN v Praze.

Máte-li zájem umístit plakát ve Vaší škole, kanceláři nebo třeba oblíbené kavárně, chcete banner na své webové stránky? Kontaktujte kancelář Amnesty International!

Fotografie pořídila Barbora Kabátová. Portrét Ivana Medka laskavě poskytl Ivan Eglich.

Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2208 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...