×

Text on-line petice za okamžité zastavení vyšetřování Elžbiety Podlešné za „urážku náboženského přesvědčení“

Minister of Interior
Mr Joachim Brudziński
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji
ul. Stefana Batorego 5
02-591, Warszawa

Vážený pane ministře vnitra,

vyjadřuji své znepokojení z probíhajícího vyšetřování obránkyně lidských práv Elžbiety Podlešné za údajnou „urážku náboženského přesvědčení“ zahájeného poté, co 6. května kolem šesté hodiny ráno vnikla policie do jejího bytu a údajně nalezla plakáty zobrazující Pannu Marii se svatozáří v barvách duhy, symbolem LGBTI komunity. Poté byla Elžbieta Podlešná zatčena a na několik hodin zadržena. Policie rovněž zabavila její elektronické vybavení, včetně notebooku, mobilního telefonu a paměťových karet. Vlastnictví, výroba nebo šíření podobných plakátů by nemělo být považováno za trestných čin, neboť je chráněno zákonem o svobodě vyjadřování. Elžbieta Podlešná čelí kvůli svému pokojnému aktivismu několika žalobám. Její současné absurdní obvinění vykazuje zjevné příznaky nepřípustného obtěžování. Z tohoto důvodu Vás žádám o okamžité zastavení vyšetřování Elžbiety Podlešné za „urážku náboženského přesvědčení“, navrácení policií zabavených věcí a záruky, že Elžbieta Podlešná bude nadále moci vykonávat své pokojné aktivity bez obtěžování a postihů.

S pozdravem,

Zavřít