Tanerovi hrozí až 15 let ve vězení. Rozsudek padne 19.2.

Článek

Státní zastupitelství během 10 soudních přelíčení nevneslo do případu žádný posun.

Státní zástupce ignoroval všechny důkazy vyvracející nepodložená obvinění, včetně vlastních zpráv, vydaných státem, jako jsou policejní zprávy dokládající, že Taner neměl aplikaci ByLock pro zasílání zpráv, což bylo důvodem, na jehož základě vůči němu bylo zahájeno trestní stíhání. Závěrečná řeč žalobce obsahovala věcné nepřesnosti.

Na posledním slyšení v listopadu přednesl státní zástupce závěrečnou řeč, v níž požadoval odsouzení Tanera Kilice za „členství v teroristické organizaci“, a dále Idil Eserové, Ozlem Dalkiranové, Gunal Kursuna, Veli Acuova a Nejat Tastanova za „napomáhání teroristické organizaci“ aniž by byli jejími členy “. Žádal, aby soud zprostil viny Nalan Erkemovou, Ilknur Ustunovou, Şeyhmuse Ozbekliho, Aliho Gharaviho a Petera Steudtnera.

Závěrečné slyšení se bude konat 19. února 2020.

Soud může návrh státního zástupce na odsouzení Tilice a dalších výše uvedených ignorovat. Stejně tak žádost státního zástupce o zproštění viny není zárukou, že budou zbylí obvinění nakonec osvobozeni. Všem jedenácti stále hrozí odsouzení a uvěznění. Hrozí jim až 15leté tresty.

Všech 11 obránců lidských práv musí být osvobozeno.

Aktuální petice

Turecko

Okamžitě propusťte šéfa pobočky Amnesty International Turecko

Taner Kiliç, šéf pobočky Amnesty International Turecko, byl 6. června zadržen spolu s dalšími 22 právníky a je bez jakýchkoliv důvěryhodných a přípustných důkazů podezírán z toho, že patří k hnutí Fethullaha Gülena, kterého viní turecké orgány za pokus o puč.

Aktuální počet podpisů: 2136 Náš cíl: 3000

Podepíšu