© Priscilla Du Preez / Unsplash

Amnesty spouští výukovou aplikaci o lidských právech, má připravit další generaci obránců svobody

  Článek

Vzdělávání   Česká republika publikován 9.11.2020

Amnesty spouští bezplatnou aplikaci Amnesty Academy, která má za cíl vzdělávat další generaci obránců lidských práv v řadě témat, včetně svobody projevu, digitálního zabezpečení nebo práv domorodých obyvatel.

Uživatelé po celém světě budou mít přístup ke kurzům v rozsahu od 15 minut do 15 hodin ve více než 20 jazycích, zahrnujících češtinu, bengálštinu, korejštinu, maďarštinu, ruštinu, thajštinu, turečtinu a urdštinu. Všechny kurzy je možné stáhnout přímo v aplikaci, která je dostupná na zařízeních s operačními systémy iOS a Android, umožňující offline vzdělávání.

Vzdělávání o lidských právech je tak dostupnější než kdy dřív. “Vzdělávání o lidských právech je základem práce Amnesty. Naším celkovým cílem je zajistit, aby lidé po celém světě znali svá lidská práva a mohli se jich domáhat. Aplikace Amnesty Academy nás přibližuje k tomuto cíli tím, že poskytuje jednoduchou a dostupnou platformu pro miliony lidí k dosažení kvalitního vzdělání v oblasti lidských práv,” řekla Krittika Vishwanath, vedoucí vzdělávání v oblasti lidských práv. 

“Amnesty Academy byla navržena tak, aby podpořila a povzbudila kohokoliv a kdekoliv v lidskoprávním vzdělávání. Sdílení vědomostí je podstatná cesta, která nám pomůže se zasazovat nejen o práva naše ale i práva ostatních a bojovat za spravedlnost a rovnost po celém světě.”

Julie VerHaar, hnutí Amnesty

Mezi klíčové vlastnosti Amnesty Academy patří flexibilní přístup k učení, umožňující uživatelům vzdělávat se vlastním tempem a kurzy, které jim vyhovují. Uživatelé, kteří dokončí některé delší kurzy, budou odměněni oficiálním certifikátem podepsaným generální tajemnicí Amnesty International. 

Amnesty Academy bude pravidelně aktualizována, aby se přizpůsobila vzdělávání ve více jazycích s nabídkami nových kurzů v následujících měsících a letech. V češtině je nyní dostupný kurz Úvod do lidských práv a ve slovenštině kurz COVID-19 a lidská práva.

Stáhnout aplikaci v App Store nebo Google Play

Aktuální petice

  Česká republika

Lidská práva a principy právního státu musejí být v Evropě chráněny

Lidé v Maďarsku a Polsku čelí v čím dál větší míře omezování svobody projevu, cenzuře médií, omezování nezávislosti soudů, útokům na příslušníky menšin a dalšímu porušování lidských práv nebo oslabování demokratických hodnot.

 

Aktuální počet podpisů: 3246 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...