Copyright AFP via Getty Image

Každý se počítá. Díky příspěvkům drobných dárců můžeme už 60 let bojovat proti nesvobodě a bezpráví

  Článek

Pozitivní lidskoprávní novinky publikován 20.12.2021

Za 60 let od vzniku hnutí Amnesty jsme dopomohli na svobodu více než 50 000 politickým vězňům a dalším nespravedlivě vězněným. Usilovat o lepší svět můžeme celou tu dobu hlavně díky vám.

Po celou dobu naší existence jsme nadále absolutně nezávislí na jakékoli politických, ekonomických, ideologických nebo náboženských subjektech. Naprostá většina financí, které pohánějí náš neúnavný boj za lidská práva, pochází z drobných příspěvků pravidelných dárců. Chcete se zapojit do boje i vy, prosím?

 

Pravidelné dárcovství je pro chod Amnesty nejdůležitější 

Drtivá většina financí, ze kterých Amnesty funguje, pochází z pravidelného dárcovství. Měsíční příspěvky jsou vůbec tím nejlepším způsobem, jak našemu snažení pomoci. Díky nim totiž můžeme naše aktivity plánovat efektivně v horizontu několika měsíců i let a nemusíme se strachovat o to, jestli ještě za rok budeme moci vést tu či onu kampaň za propuštění politických vězňů a dalších pronásledovaných. Každý příspěvek se počítá a každou stokorunu se snažíme využít na maximum a hospodařit tak, aby příspěvky dárců měly hmatatelný efekt. A v konečném důsledku například pomohly někomu z vězení nebo změnili legislativu k lepšímu. 

Chci darovat


„Společně můžeme bojovat za lidská práva. Zastavit mučení, požadovat rovnost žen a dívek a dát naději těm, kteří čelí útokům nebo uvěznění jen proto, kdo jsou. Zodpovědnost za lepší svět je v rukou každého z nás. Váš dar může změnit životy mnoha lidí.“


Linda Sokačová, ředitelka české Amnesty


Jednorázové dary a další možnosti podpory

Pokud pravidelné dárcovství není pro vás, podpořit lidskoprávní úsilí lze i jednorázově a pomůže to také. Darovat můžete tzv. zakoupením známek na dopisy, ve kterých apelujeme na ukončení bezpráví a které odesíláme představitelům daných zemí nebo zadáním jednorázového příkazu k úhradě. Čím dále častější je také darování ze závěti, které je v západních zemích běžnou praxí. V neposlední řadě můžete navštívit náš Amnesty shop a pořídit si některý z řady kousků originálních triček, mikin nebo třeba ponožek a tašek. Ať už se rozhodnete pomoci jakkoliv, Amnesty díky vám bude moci i v dalších měsících a letech odhodlaně vést boj proti bezpráví.


Aktuální petice

  Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

 

Aktuální počet podpisů: 2238 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...