© Amnesty International, Anna Obermajerová

Lidskoprávní workshop i ve vaší škole. Amnesty je pořádá online i offline a zdarma

  Zprávy

Vzdělávání publikován 7.3.2022

Česká pobočka hnutí Amnesty pořádá vzdělávací workshopy na školách už více než 10 let. Objednat si ho i do vaší školy lze snadno.

Mezi nejčastější realizované workshopy (online nebo offline) pro 8. a 9. ročníky ZŠ a střední školy patří Úvod do lidských práv, Živá knihovna a Uprchlictví a lidská práva. Veškeré workshopy jsou zdarma a vedou je proškolení lektoři a lektorky. 


"Kromě našich workshopových stálic si mohou pedagogové se studenty zahrát také novou interaktivní příběhovou hru TRUE STORY. V ní se studenti octnou v roli jiného člověka, který zažil útlak a porušování lidských práv. Věříme, že čím více se studenti vžijí do role utlačovaných, tím více si z workshopu zapamatují a odnesou do svého budoucího života. Interaktivní hra by tohoto měla skvěle docílit. TRUE STORY je workshop formou hry na mobilu. Stáhnout si jí může každý," říká Martina Neradová, která má v Amnesty na starost lidskoprávní workshopy. 


© Amnesty International



Pro TRUE STORY a její využití ve škole vytvořil vzdělávací tým Amnesty také metodický návrh hodiny.

"Jsme si vědomi toho, že tyto týdny jsou ve školách velmi chaotické. Naše workshopy je ale možné objednat i s velkým časovým předstihem. Nebo využít online variantu," doplňuje Martina Neradová.

Veškerou nabídku lidskoprávních workshopů, nejčastější otázky a odpovědi i návod na to, jak si workshop objednat najdete zde.

Více informací o aktivitách Amnesty v oblasti lidskoprávního vzdělávání si můžete poslechnout v jedné ze starších epizod našeho podcastu: 


Aktuální petice

  Filipíny

Přežila tajfun, teď bojuje za klima

„Jsem Marinel. Když mi bylo 16, zažila jsem, jak tajfun Yolanda zničil celou mou vesnici a zabil tisíce lidí. Tohle se nesmí opakovat, a proto se snažím přesvědčit světové lídry, aby konečně začali smysluplně řešit dopady klimatických změn.“

Aktuální počet podpisů: 2648

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...