DOBRÉ ZPRÁVY Z FILIPÍN: JERRYME CORRE JE PROPUŠTĚN!

Success

Od ledna 2018 se uskutečnila série slyšení týkající se Jerrymeho drogových obvinění. Dne 2. března byl schválen návrh zastavení trestního stíhaní a to kvůli nedostatku důkazů. Jerryme byl propuštěn tentýž den.

Jerryme je teď zpátky doma v Angeles City, v provincii Pampanga se svou ženou a nevlastními dětmi. Konečně mohl navštívit svou matku v Puerto Galera, na ostrově Mindoro, 4 hodiny od Manily. Také mohl navštívit hrob svého otce, který zemřel během jeho pobytu ve vězení.

14. března Jerryme navštívil Amnesty International Filipíny a vyjádřil svou velikou vděčnost Amnesty za to, že jej podporovala a pokračuje v boji za lidská práva. Přestože věří, že je poslední, kdo byl na Filipínách mučen a falešně obviněn, ví, že je mnoho takových jako on. Spolu s Amnesty důrazně vyzývá filipínskou vládu, aby ukončila beztrestnost mučení a posílila systém trestního soudnictví.

Related stories

7.5.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl po měsíci propuštěn z vězení

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl 29. dubna propuštěn z vazby, kde strávil 30 dní za údajný odpor vůči policejním příkazům.

4.4.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.

20.3.2019

Giyas Ibrahimov a Bayram Mammadov, mladí aktivisté z Ázerbájdžánu jsou konečně na svobodě!

Mladí aktivisté byli propuštěni na základě prezidentské milosti udělené 16. března 2019.

11.10.2018

Trestní oznámení na Piťhu kvůli šíření poplašné zprávy ohledně Istanbulské úmluvy