Yorm Bophová poděkovala Amnesty za podporu

6. ledna byla Yorm Bophová propuštěna na svobodu. Své díky za podporu poskytnutou během doby strávené ve vězení vyjádřila slovy: “Ráda bych poděkovala Amnesty International a všem ostatním, kteří usilovně bojovali mým jménem a snažili se pomoci mě a mojí komunitě. Dále děkuji všem, kteří věnovali svůj čas a napsali výzvu vládě za mé propuštění. Udělalo mi nesmírnou radost zjištění, že já a lidé v Kambodži máme takovou oporu. Věřím, že dál budete podporovat nejen Boeung Kok a další komunity v Kambodži, ale i ostatní země, které nerespektují lidská práva. Jsem moc ráda, že už na to nejsme sami.“

28.5.2020

Honduraská vláda poskytla ochranu členům COPINH

Organizace COPINH (Občanská rada lidových a domorodých organizací Hondurasu), která ještě v loňském roce hlásila četné útoky na své členy konečně získala podporu honduraské vlády, která jim od ledna 2020 slíbila ochranu před dalšími útoky.

19.3.2020

Romské děti stále čelí segregaci na školách

Vládní zmocněnec pro romské komunity Ábel Ravasz zavádí nové projekty na podporu desegrace školství na Slovensku.

19.7.2019

Dcera Ševčenkové děkuje příznivcům Amnesty za podporu!

Dcera Ševčenkové sdílela na Facebooku poděkování za dopisy solidarity, které příznivci Amnesty posílají rodině.

5.3.2019

Mehman Husejnov, známý novinář a bloger z Ázerbájdžánu je na svobodě

Husejnov byl nespravedlivě odsouzen ke dvěma letům vězení za články o korupci státních úředníků. Před vypršením trestu proti němu úřady vznesly další obvinění.