Den Tibetu

  Článek

Trest smrti publikován 10.3.2006

Amnesty International v pátek 10. března 2006 v Praze a Brně připomene 47. výročí potlačení tibetského povstání proti čínské okupaci. AI upozorní, že hrubé porušování lidských práv v Tibetu a tibetských oblastech stále pokračuje. Obyvatelům Tibetu jsou upírány základní svobody, především svoboda projevu a vyznání.

Praha

Demonstrace proti porušování lidských práv v Tibetu
V pátek 10. března 2006 od 16:30 před Velvyslanectvím ČLR , Pelléova 18, Praha 6.
Účastníci zapálí svíčky za oběti porušování lidských práv a pokusí se velvyslanci ČLR předat protestní dopis, který budou účastníci demonstrace podepisovat. „Naší akcí chceme ukázat, že stále existuje mnoho lidí, kterým není porušování lidských práv lhostejné,“ říká předseda AI ČR Martin Kryl. „V Tibetu je vězněna řada mnichů a vězňů svědomí jenom pro své vyznání a názory. Plameny našich svíček by jim symbolicky měly přinést naději,“ dodává Martin Kryl.

Brno

Brněnská skupina AI připomene Den Tibetu 10. března 2006 několika akcemi.

Na Moravském náměstí od 10:00 hodin proběhne veřejné shromáždění, na němž se bude podepisovat prohlášení za dodržování lidských práv v Tibetu a malovat tibetská vlajka.

Přednáška o Tibetu, jeho náboženství a kultuře, na které promluví Luboš Bělka, CSc., proběhne v nové budově Fakulty sociálních studií MU, místnost č. 527 od 16:00 hodin.

Tibetský večírek spojený s promítáním dánského dokumentu Dalajláma – síla pravdy začne v 19:00 hodin v sále na Bratislavské 31.

Amnesty International neusiluje o nezávislost Tibetu, cílem organizace je výhradně dodržování lidských práv.

Aktuální petice

  Čína

Ujgurskému profesorovi hrozí v Číně trest smrti

Mezinárodně uznávanému profesorovi geografie a bývalému rektorovi Sin-ťiangské univerzity hrozí trest smrti.

 

Aktuální počet podpisů: 3253 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...