NIDA activists sentenced to prison terms of between 6 to 8 years

On 6 May, 2014, Baku City Grave Crimes Court issued a judgment on the NIDA activists. The activists were sentenced to prison terms of between 6 to 8 years. Shahin Novruzlu was sentenced to 6 years in prison, Bakhtiyar Guliyev – 7 years, Mammad Azizov – 7 years and 6 months, Rashadat Akhundov – 8 years, Zaur Gurbanli – 8 years, Rashad Hasanov – 7 years and 6 months, Uzeyir Mammadli – 7 years, Ilkin Rustamzade – 8 years.

30.4.2018

The new Amnesty International campaign reminds of the absurdity of the Russian law against homosexual propaganda in relation with the upcoming football championship.

23.4.2018

Sýrie: Sedm let trvající selhání mezinárodního společenství

Při příležitosti sedmého výročí konfliktu v Sýrii vyzvala Amnesty International mezinárodní společenství, aby se chopilo své odpovědnosti a začalo neprodleně jednat. Je třeba, aby skončilo utrpení milionů Syřanů a aby byly zastaveny útoky na civilisty, kteří se nacházejív obklíčení ve východní Ghútě a Afrinu.

25.4.2017

Keywan Karimi propuštěn!

Podle sdělení agentury HRANA (Human Rights Activists News Agency) byl íránský režisér Keywan Karimi propuštěn 19. dubna na svobodu.

1.6.2017

AFHGÁNŠTÍ UPRCHLÍCI V PÁKISTÁNU A ÍRÁNU