A new criminal charge against Claudia Medina

The PGR has filed a new criminal charge against Claudia Medina: driving a stolen car to commit crimes. The PGR has not provided any new evidence to substantiate this charge which relates to the unfounded claim by marines that she was arrested in a stolen car rather than at home. The sole evidence against Claudia Medina is the marines’ version on the circumstances in which she was arrested, something that Claudia has disputed from the outset and supported by testimony of relatives and neighbours. There are now two outstanding charges against her: possession of a fire arm and driving a stolen car in order to commit crimes. Claudia Medina’s lawyers have challenged both charges and they hope they will be dropped as all other charges were dropped in August 2012. The judge could make a decision soon. Amnesty International is now calling on the PGR to review the charges against Claudia Medina.

8.6.2018

Rusko musí propustit ukrajinského filmového režiséra Olega Sencova

Amnesty International žádá o okamžité propuštění ukrajinského filmového režiséra Olega Sencova.

7.6.2018

Oleg po třech týdnech hladovky zhubl 8 kilo a podle svědků není v dobré kondici

7.6.2018

Severokorejský otec doufá, že prezident Trump mu pomůže znovu vidět manželku a syna

On uprchl na Jih, jí se to se synem nepodařilo a kvůli pokusu o útěk jí hrozí pracovní tábor…Jak může pomoct nadcházející summit Severní Korea – USA obyčejným Severokorejcům?

24.5.2018

Sencov drží hladovku - posílejte solidární dopisy

Oleg Sencov se nevzdává a i nadále bojuje za propuštění všech ukrajinských politických vězňů.